Ympäristöystävällisen kivitalon suunnittelu ja toteutus

Tämän raportin tarkoitus on tuoda ymmärrettävää, objektiivista ja numeerista ympäristötietoakivitaloja suunnitteleville, rakennuttaville ja urakoiville tahoille. Rakennuksen ympäristötehokkuutta tarkastellaan tässä rakennuksen elinkaaren hiilipäästöjen, eli hiilijalanjäljen kautta. Raportissa keskitytään erityisesti niihin valintoihin ja vaihtoehtoihin, joita asuinkerrostaloja rakentaessa joudutaan pohtimaan. Elinkaaren hiilijalanjälki soveltuu rakentamisen ympäristötehokkuuden mittariksi, koska sen avulla rakentamis- ja käyttövaihetta voidaan tarkastella samalla mittarilla. Ilmastonmuutoksen hillintä on yksi tärkeä osa yhteiskunnallista poliittista ohjausta. Hiilijalanjälki korreloi positiivisesti muiden ympäristövaikutusluokkien kanssa, joten se antaa suuntaa myös laajemmista ympäristövaikutuksista. Raportissa keskitytään tapoihin, joilla betonista ja tiilestä voidaan rakentaa entistä ympäristötehokkaampia asuinrakennuksia. Raportti ei pyri asettamaan eri rakennusmateriaaleja järjestykseen niiden ympäristösuorituskyvyn perusteella, vaan siinä käydään läpi betonin ja tiilen ympäristöominaisuuksia erityisesti asuinkerrostaloissa. dokumentti-ikoni_78x100Raportti: Ympäristöystävällisen kivitalon suunnittelu ja toteutus

Artikkeli | 7.11.2016

Tämän raportin tarkoitus on tuoda ymmärrettävää, objektiivista ja numeerista ympäristötietoakivitaloja suunnitteleville, rakennuttaville ja urakoiville tahoille. Rakennuksen ympäristötehokkuutta tarkastellaan tässä rakennuksen elinkaaren hiilipäästöjen, eli hiilijalanjäljen kautta. Raportissa keskitytään erityisesti niihin valintoihin ja vaihtoehtoihin, joita asuinkerrostaloja rakentaessa joudutaan pohtimaan.

Elinkaaren hiilijalanjälki soveltuu rakentamisen ympäristötehokkuuden mittariksi, koska sen avulla rakentamis- ja käyttövaihetta voidaan tarkastella samalla mittarilla. Ilmastonmuutoksen hillintä on yksi tärkeä osa yhteiskunnallista poliittista ohjausta. Hiilijalanjälki korreloi positiivisesti muiden ympäristövaikutusluokkien kanssa, joten se antaa suuntaa myös laajemmista ympäristövaikutuksista.

Raportissa keskitytään tapoihin, joilla betonista ja tiilestä voidaan rakentaa entistä ympäristötehokkaampia asuinrakennuksia. Raportti ei pyri asettamaan eri rakennusmateriaaleja järjestykseen niiden ympäristösuorituskyvyn perusteella, vaan siinä käydään läpi betonin ja tiilen ympäristöominaisuuksia erityisesti asuinkerrostaloissa.

dokumentti-ikoni_78x100Raportti: Ympäristöystävällisen kivitalon suunnittelu ja toteutus

Poimintoja

Blogi ∣ Luetuimmat

Artikkelit ∣ Luetuimmat