Artikkelit

Kiitos hyvä hallitus!

Sanotaan, että suomalainen ei osaa kiittää. Murahtamaan korkeintaan, kun asiat edistyvät oikeaan suuntaan. Nyt on kiitoksen paikka. Risutkin tuntuvat erilaiselta, kun niitä tasapainottavat toisinaan ruusut.

Hallituksen esitys maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta on lausuntokierroksella. Esitys on osa norminpurkutalkoita, jotka ovat toistaiseksi poikineet enemmän puhetta kuin konkreettisia tuloksia. Nyt annettu esitys sisältääkin miellyttävän yllätyksen. Siinä linjataan väestönsuojan poistaminen kerrosalalaskennasta.

Viime vuoden lopulla kerrottiin muuttuneisiin turvallisuustarpeisiin vedoten, ettei hallitusohjelman kirjausta väestönsuojien rakentamisvelvoitteesta luopumisesta toteuteta. Tarkoitus aiemmin päätetyssä tavoitteessa oli hyvä, mutta valittu keino heikompi.

Tavoite oli luonnollisesti vaikuttaa rakentamiskustannuksia leikkaamalla myös asumisen kustannuksiin madaltavasti. Väestönsuojien rakentaminen muodostaa osan rakentamisen kustannuksista, mutta ei suurta osaa, jolloin vaikutus jäisi rajalliseksi.

Nyt on valittu parempi ratkaisu. Tuoreen esityksen mukaan väestönsuojan pinta-alaa ei enää tulevaisuudessa lasketa kerrosalaan. Muutos on win-win-tilanne. Itsenäisyyttään juhliva Suomi saa suojatilat poikkeusoloja varten ilman julkisia varoja, ja toisaalta asukkaat saavat välttämättömät varastotilat edullisesti.

Tiina Kaskiaro

Tiina Kaskiaro

Olen helsinkiläistynyt diplomi-insinööri ja tehnyt suurimman osan työurastani markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Minua erityisesti kiinnostavat näkökulmat ovat kestävä rakennettu ympäristö, rakentamisen vaikutukset ympäristöön, resurssi- ja materiaalitehokkuus, asuminen sekä insinöörin silmin tarkasteltu arkkitehtuuri.

Vapaa-ajalla kierrän maailmaa avoimin silmin, liikun luonnossa, laskettelen ja sukellan. Myös hyvä ruoka ja viinit kuuluvat harrastuksiini.

Jätä kommentti

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivut

Sinua saattaa kiinnostaa
Sisäpihalle piiloutunut kaunotar
Tulevaisuuden betonia?
Sipilän hallituksen kevättodistus: 7-
Löydä betonin kauneus