Artikkelit

Kivi kestää tunnetusti

Kesäkuisessa Tolkun testissämme kysyimme syitä kivirakennusten menestykseen ja suosioon. Miksi – ja tietysti hyvä niin – Suomessa on rakennettu niin paljon juuri kivirakennuksia? Vastaajat olivat hyvin jäljillä.

Selvästi eniten ääniä tarjotuista vaihtoehdoista sai pitkäikäisyys. Nappiin meni. Kivirakennushan voi kestää 150–200 vuotta varsin vähäisellä huollolla. Kivi on siis todellinen tulevaisuusvalinta.

Seuraavaksi yleisimmät vastaukset koskivat paloturvallisuutta, taloudellisuutta ja juuri huoltovapautta. Nämä ovat kaikki erittäin tärkeitä hyvän ja turvallisen asumisen näkökulmasta. Kivi valintana tukee hyvin kohtuuhintaisen asumisen tavoitetta.

Tuttuun tapaan kysyimme myös henkilökohtaisia kokemuksia. Tärkeimpiä kivirakennuksia vastaajille ovat muun muassa Eduskuntatalo, Temppeliaukion kirkko ja Pantheon. Siinä onkin ajan kaarta todistamassa kivirakennusten luotettavuutta.

Tiina Kaskiaro

Tiina Kaskiaro

Olen helsinkiläistynyt diplomi-insinööri ja tehnyt suurimman osan työurastani markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Minua erityisesti kiinnostavat näkökulmat ovat kestävä rakennettu ympäristö, rakentamisen vaikutukset ympäristöön, resurssi- ja materiaalitehokkuus, asuminen sekä insinöörin silmin tarkasteltu arkkitehtuuri.

Vapaa-ajalla kierrän maailmaa avoimin silmin, liikun luonnossa, laskettelen ja sukellan. Myös hyvä ruoka ja viinit kuuluvat harrastuksiini.

Jätä kommentti

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivut

Sinua saattaa kiinnostaa
Rakentamisesta pilottiympäristö normienpurulle
Betoni, uusi puu
Onko rakentamisessa sijaa poliittiselle ohjaukselle?
Rakentaminen kantaa yhteiskuntavastuuta