Artikkelit

Rohkeudella voitetaan palkintoja

Viime viikolla palkittiin jälleen vuoden paras betonirakenne. Upeiden ja erilaisten ehdokkaiden joukosta raati valitsi voittajaksi helsinkiläisen As. Oy Helsingin Viuhkan. Vuoden Betonirakenne on alansa vanhin kunnianosoitus, joka ensimmäisen kerran myönnettiin Näsinneulalle. Sittemmin palkituiksi ovat tulleet myös esimerkiksi Helsingin Oopperatalo ja Tamperetalo. Betonista on syntynyt monia kansallisesti merkittäviä rakennuksia.

Voittajarakennus on oman aikansa näköinen. Rastilan metroaseman läheisyyteen, tiiviin kaupunkirakenteen ja liikenneyhteyksien solmukohtaan noussut talo on erinomainen esimerkki vaativasta ja innovatiivisesta suunnittelusta. Prosessissa on lisäksi syntynyt uusia tuote- ja ratkaisuinnovaatioita. Suomessa rakennetaan laajemminkin kiinnostavasti ja laadukkaasti. Muita loppusuoran hienoja ehdokkaita olivat Auroran koulu Espoosta, julkisuutta jo aiemmin saanut helsinkiläinen Löyly, Helsingin Roihuvuoren koulun peruskorjaus, Espoon Tapiolan koulun korjaus ja laajennus sekä Tampereen rantatunneli.

Palkinnon julkistustilaisuudessa kurkistettiin myös tulevaisuuteen. Kiinnostavia mahdollisuuksia esitteli korkealujuuskuitubetonin ekspertti Hans Bruun Nissen tanskalaisesta Hi-Conista. Hän kävi läpi innostavia onnistumisia asuntorakentamisesta, infrastruktuurista sekä urbaanista tilasta. Yrityksen parvekeratkaisut ovat esimerkiksi kiinnostaneet asiakkaita niiden nopean ja helpon asentamisen johdosta. Tylsäänkin taloprofiiliin voidaan tuoda persoonallisella parvekeratkaisulla särmää. Puhujan keskeinen viesti yleisölle olikin: rohkeutta!

Rohkeudella luodaan uutta ja voitetaan palkintoja. Innovaatiot ja ratkaisut eivät synny vanhasta muotista. Tästä erittäin hyvä esimerkki on vuoden 2016 betonirakenne Viuhka.

Jussi Mattila

Jussi Mattila

Olen Tampereella perheeni kanssa asuva utelias tutkijaluonne, ja toimin muun ohessa elinkaaritekniikan dosenttina Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtajana pidän tärkeänä yhteiskunnan uudistamista terveen kilpailun keinoin sekä rakennusalan kaukonäköistä kehittämistä ja innovaatioita. Puhun ja kirjoitan monipuolisesti myös kestävästä rakentamisesta ja työturvallisuuden parantamisesta.

Työn ulkopuolella olen kiinnostunut omatoimirakentamisesta ja mökkeilystä sekä kuntoliikunnasta ja metsästyksestä.

Jätä kommentti

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivut

Sinua saattaa kiinnostaa
Haastattelussa Aleksi Randell
Lastensairaala Suomen matkassa eilen ja tänään
Haluatko asua toimistossa?
Ketterä valtio?