Kivi ei haise.

Kivirakentajat kampanjoivat paremman sisäilman puolesta. Hyvä sisäilma ei haise. Meidän tavoitteemme on löytää paremman sisäilman ratkaisuja.

Artikkeli | Kivirakentajat 19.2.2018

Miksi aiheenamme on sisäilma? Jos googletat ”sisäilma”, niin ensimmäiset viisi (5) ehdotusta jatkoksi ovat oireet, mittaus, asiantuntija, kosteus ja sairasloma. Siksi sisäilma. Se on juuri nyt iso, yhteinen asia.

Parempi sisäilma tehdään yhdessä. Vuonna 2018 Suomi puhuu sisäilmasta ja kansallisesti valmistellaan toimenpideohjelmaa. Kampanjamme elää eri medioissa jalkautuen heinäkuussa Porin SuomiAreenaan ja näkyen myös muissa tapahtumissa.

Parempaa sisäilmaa rakentavassa kampanjassa kuullaan videoilla, haastatteluissa ja artikkeleissa asiantuntijoita, rakennusten käyttäjiä sekä tutustutaan tietysti myös itse rakennuksiin. Tuomme esille faktoja ja tarinoita, aina vahvasti yhteistyötä ja yhteisiä ratkaisuja tavoitellen.

Tule mukaan rakentamaan parempaa sisäilmaa vinkkaamalla meille juttukohteita, jakamalla oma tarinasi tai vaikkapa tukemalla kampanjaa sosiaalisen median kanavissa!

Hyvän sisäilman teesit:

  1. Varmistetaan, että ilmanvaihtolaitteet ovat puhtaat ja toimivat, ja että ilma vaihtuu kaikissa tiloissa riittävästi ja koko ajan
  2. Varmistetaan uusien rakenteiden kuivuminen ja torjutaan käyttövaiheessa kosteuden pääsy rakenteisiinsekä sisältä että ulkoa
  1. Tehdään rakenteet niin tiiviiksi, että niissä olevat epäpuhtaudet eivät pääse kulkeutumaan sisäilmaan
  2. Käytetään rakentamisessa vähäpäästöisiä materiaaleja ja puhtaanapidossa turvallisia kemikaaleja

 

Betoniteollisuus ry ja RTT Muuratut rakenteet