FinnBuild kerää rakennusalan ammattilaiset taas yhteen

Tällä viikolla Helsingin Messukeskus täyttyy pitkästä aikaa rakentamisen ammattilaisista, kun FinnBuild pidetään neljän vuoden tauon jälkeen 4.-6.10.2022.

Artikkeli | Tia Härkönen 3.10.2022

Betonitoimialan yritykset ovat FinnBuildissä jo toistamiseen omalla Betonipuisto-kokonaisuudellaan. Ensimmäinen kerta oli vuonna 2018 ja nyt mukana yhteisosastolla on 25 betoni- ja rakennustoimialalla vaikuttavaa organisaatiota. Betonipuisto tarjoaa yritysten osastojen annin lisänä kattavan setin tietoiskuja omalla esityslavallaan. Aiheena on tietenkin betoni – sen monimuotoisuus ja monipuolinen käytettävyys, uudistuminen, vähähiilisyys, tulevaisuuden käyttömahdollisuudet sekä alan trendit. Betonpuisto löytyy hallista 6.

Betonipuiston lisäksi messuilla kannattaa vierailla myös muilla kivirakentajien osastoilla.

Raikkosen uutuutena kartano-tiili

Raikkosen tiilitehtaalle FinnBuild on tuttu foorumi. Tänä vuonna yritys esittelee osastollaan 6m44 vanhojen tiilien lisäksi uutuustuotteen, jonka mitoitus noudattaa eurooppalaista standardia.

− Tuomme messuille uuden Kartano-tiilen, joka on pinnaltaan erittäin elävä. Muuraamme osastolle pienen pätkän seinää kokonaisuuden hahmottamiseksi. Tiilen eurooppalainen mitoitus on vastaus arkkitehtien toiveisiin, kertoo toimitusjohtaja Teemu Raikkonen.

Wienerbergerin kennoharkkoja moniin eri tarkoituksiin

Wienerbergerin osastolla 6f49 on esillä laaja valikoima Poroton-kennoharkkoja eri käyttötarkoituksiin kuten runko- ja väliseinämuuraukseen sekä lisäeristämiseen.

− Pientalorakentamiseen soveltuvat kennoharkkotuotteet ovat monelle jo tuttuja. Messuilla haluamme tuoda esiin myös vaativiin koulu- ja monitoimitalohankkeisiin sekä kerrostaloprojekteihin soveltuvat harkkotuotteet”, markkinointipäällikkö Maiju Paasiviita kertoo.

Viime vuosina Wienerbergerille on tullut paljon uusia tuotteita sekä runko- että julkisivurakentamiseen. Paasivirta iloitsee, että he pääsevät esittelemään uutuuksiaan myös FinnBuildissä rakennusalan ammattilaisille ja vaikuttajille.

Lecan Finlandin teemana vastuullisuus

Lecan osastolla 6g1 pääsee tutustumaan Lecan kevyisiin ja kestäviin ratkaisuihin infrarakentamiseen, talonrakentamiseen ja vesienhallintaan.

− Tämän vuoden teemamme on vastuullisuus, ja keskustelemme mielellämme kevytsoran valmistuksen CO2-päästöjen puolittamisesta, kierrätettävästä ja uudelleenkäytettävästä Leca-sorasta sekä uudesta, vähähiilisestä Leca Smart -eristeharkosta. Nämä kaikki ja paljon muuta on esillä näyttävällä osastollamme, vinkkaa myynti- ja markkinointipäällikkö Mikko Pöysti.

Saint-Gobain myös mukana

Saint-Gobainin tuotteista saat tietoa kahdessa eri pisteessä: heidän kahvilassaan (Street Kitchen) sekä tuoterekasta osastolta UP4.