Iloinen Punkki-uutinen

Betonitekniikan tutkimukseen uusi professuuri.

Blogi | Jussi Mattila 16.6.2016

Suomen kesä tuo tullessaan aina ikävät uutiset punkeista eli puutiaisista. Jokainen, joka vähänkin enemmän ulkoilee ja vaikkapa harrastaa mökkeilyä, törmää näihin pieniin kiusankappaleisiin varmasti. Tämän takia on hienoa joskus lukea myös positiivisia Punkki-uutisia.

Enin leikki sikseen, mutta avataanpa teemaa vähän enemmän. Kiviainespohjaiselle rakentamiselle ja tietysti kaikelle rakentamiselle on nimittäin elintärkeää, että laadukas koulutus ja siihen nojaava osaaminen ovat Suomessa kunnossa. Raaka-ainevarantojen ohella valttimme on aina ollut väestön korkea koulutustaso.

Tästäkin syystä betoniala ja Aalto-yliopisto ovat sopineet 1 miljoonan euron satsauksesta betonitekniikan tutkimukseen. Osana yhteistyösopimusta yliopistoon perustetaan viisivuotinen betonitekniikan professorin tehtävä. Siinä aloittaa alan kansainvälinen huippuammattilainen Jouni Punkki elokuussa 2016.

Punkin laajaan osaamiseen kuuluvat niin betonin kestävä käyttö kuin esimerkiksi digitalisaation ja betonitekniikan rajapinta. Näin kiviainespohjaisen rakentamisen tulevaisuus kytkeytyy luontevasti laajempiin megatrendeihin. Tehtävä tulee myös vahvistamaan teollisuuden ja tiedemaailman vuoropuhelua. Kaiken kaikkiaan kyseessä onkin näin paras mahdollinen Punkki-uutinen.