Kesän ohjelmassa pientä pintaremonttia, jälleen kerran

Keväällä television ohjelmatarjonnassa tuntui olevan yksi asumiseen liittyvä trendi yli muiden, nimittäin remontointi. Asuntoa, pihaa, puutarhaa, huvilaa ja huussia on puunattu monen ohjelman ja lukuisten asiantuntijoiden voimalla.

Blogi | Jussi Mattila 15.7.2015

Korjattavaa tuntuu Suomenmaassa riittävän. Ja tottahan se on, että koteja ja kesäasuntoja tulee pitää kunnossa. Silti ei ole ihme, että monia kiinteistönomistajia jatkuva remontointi ja rahanmeno rassaa.

Uskaltaisin väittää, että yksityisiin pientaloihin ja kesäasuntoihin pätee aivan sama logiikka kuin suuremman skaalan rakentamiseen ja remontointiin. Jos ei halua olla jatkuvan korjaamisen ja uusien investointien pyörteessä, tulee rakentamisen ja remontoinnin ratkaisuissa valita sopivia, turvallisia ja ennen kaikkea kestäviä materiaaleja sekä uskaltaa investoida kerralla sen verran, ettei aivan heti tarvitse olla korjaamassa. Realistinen käsitys esimerkiksi sääolosuhteiden vaikutuksista rakennuksiin voi säästää huomattavasti hermoja, aikaa ja rahaa myöhemmin. Tämä voitaisiin Suomessa muistaa ihan kaikessa rakentamisessa.

Aurinkoista kesää kaikille Kivitaloblogin lukijoille!