Artikkelit

Kesän ohjelmassa pientä pintaremonttia, jälleen kerran

Keväällä television ohjelmatarjonnassa tuntui olevan yksi asumiseen liittyvä trendi yli muiden, nimittäin remontointi. Asuntoa, pihaa, puutarhaa, huvilaa ja huussia on puunattu monen ohjelman ja lukuisten asiantuntijoiden voimalla. Korjattavaa tuntuu Suomenmaassa riittävän. Ja tottahan se on, että koteja ja kesäasuntoja tulee pitää kunnossa. Silti ei ole ihme, että monia kiinteistönomistajia jatkuva remontointi ja rahanmeno rassaa.

Uskaltaisin väittää, että yksityisiin pientaloihin ja kesäasuntoihin pätee aivan sama logiikka kuin suuremman skaalan rakentamiseen ja remontointiin. Jos ei halua olla jatkuvan korjaamisen ja uusien investointien pyörteessä, tulee rakentamisen ja remontoinnin ratkaisuissa valita sopivia, turvallisia ja ennen kaikkea kestäviä materiaaleja sekä uskaltaa investoida kerralla sen verran, ettei aivan heti tarvitse olla korjaamassa. Realistinen käsitys esimerkiksi sääolosuhteiden vaikutuksista rakennuksiin voi säästää huomattavasti hermoja, aikaa ja rahaa myöhemmin. Tämä voitaisiin Suomessa muistaa ihan kaikessa rakentamisessa.

Aurinkoista kesää kaikille Kivitaloblogin lukijoille!

Jussi Mattila

Jussi Mattila

Olen Tampereella perheeni kanssa asuva utelias tutkijaluonne, ja toimin muun ohessa elinkaaritekniikan dosenttina Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtajana pidän tärkeänä yhteiskunnan uudistamista terveen kilpailun keinoin sekä rakennusalan kaukonäköistä kehittämistä ja innovaatioita. Puhun ja kirjoitan monipuolisesti myös kestävästä rakentamisesta ja työturvallisuuden parantamisesta.

Työn ulkopuolella olen kiinnostunut omatoimirakentamisesta ja mökkeilystä sekä kuntoliikunnasta ja metsästyksestä.

Jätä kommentti

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivut

Sinua saattaa kiinnostaa
Sipilän hallituksen kevättodistus: 7-
Järkevässä sääntelyssä kaikki voittavat
Norminpurusta norminpaisutukseen?
Hallitukselta ristiriitaisia viestejä rakentajille