Mutta ei kierrätetyn kivimateriaalin tarvitse mennä piiloon. Kivi kestää kovaakin käyttöä yhä uudelleen ja uudelleen ja säilyttää silti oman luonnollisen kauniin ulkonäkönsä.
Esimerkiksi Lontoossa rakennettiin kuningatar Elisabetin nimeä kantava Olympiapuisto vuoden 2012 kisoihin. Koko puistoalue ja sitä ympäröivät uudet asuinalueet haluttiin tehdä kestävän rakentamisen ja asumisen periaatteita noudattaen.
Tämä tarkoitti nollaenergiataloja, toimivien kierrätysjärjestelmien luomista ja olympialaisten jälkeen puretuista kisapaikoista kierrätetyn kivimateriaalin käyttöä ympäristörakentamisessa.
Puiston rakenne luotiin niin, että se houkuttelee kävijöitä kävelemään tai pyöräilemään ja jätteidenkeruu tehtiin mahdollisimman helpoksi. Ideana oli sekä rakentaa puisto ympäristöystävällisistä materiaaleista että huolehtia sen käytön olevan kestävällä pohjalla joka päivä.
Puistossa on valtavia kierrätystuotteista valmistettuja kivirakennelmia, joilla saadaan penkereisiin näyttävyyttä ja istutuksille kestävät, kontrastia luovat rakenteet. Esimerkiksi nämä rakenteet ovat syntyneet kierrätetystä betonimurskeesta.
Meillä on Suomessa valtavat kivivarat, joita hyödynnämme rakentamisessa päivittäin. Meillä osataan myös kierrättää kiveä, mutta valitettavasti kierrätyskivi hyödynnetään pääosin näkymättömiin tarkoituksiin. Voisiko kierrätyskivestä olla apua vaikkapa helsinkiläispäättäjille, jotka tuskailevat Töölönlahden puistojen korjauskulujen kanssa?