Artikkelit

Kivi on paras

Kivi on paras materiaali rakentamiseen.

Metsien maassa tämä väite voi tuntua vieraalta, mutta katsokaa ympärillenne: mistä materiaalista syntyvät talojen perustukset ja vaativat infrastruktuurin rakenteet? Kivipohjaisista materiaaleista. Siksi rakentamisen asiantuntija voi sanoa itsestäänselvyytenä: kivi on paras.

Kivitalo talo on rakennusten aatelia monesta syystä. Tiilet ja betoni ovat on kotimaisesta maapohjasta tehtyä materiaalia, jota on saatavissa jatkuvasti. Kivi ja savi eivät Suomesta lopu, sillä ne ovat katoamattomia luonnonvaroja. Käytön jälkeen ne kierrätetään. Kivi myös taipuu hyvin moni-ilmeiseen rakentamiseen. Suurin osa maailman kodeista ja wau-arkkitehtuurista syntyy kivestä ja siihen on syynsä.

Kivestä rakentaminen on ekologisuutta parhaimmillaan. Kivitalo kestää täältä ikuisuuteen, ihailkaapa vaikka maamme keskiaikaisia kivikirkkoja tai Kiinan muuria. Ja jos rakennus muuttuu tarpeettomaksi, voidaan kivestä rakennettu talo kierrättää viimeistä murikkaa myöten vaikkapa tien pohjaksi.

Siksi kivi on paras materiaali rakentamiseen

Tiina Kaskiaro

Tiina Kaskiaro

Olen helsinkiläistynyt diplomi-insinööri ja tehnyt suurimman osan työurastani markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Minua erityisesti kiinnostavat näkökulmat ovat kestävä rakennettu ympäristö, rakentamisen vaikutukset ympäristöön, resurssi- ja materiaalitehokkuus, asuminen sekä insinöörin silmin tarkasteltu arkkitehtuuri.

Vapaa-ajalla kierrän maailmaa avoimin silmin, liikun luonnossa, laskettelen ja sukellan. Myös hyvä ruoka ja viinit kuuluvat harrastuksiini.

Jätä kommentti

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivut

Sinua saattaa kiinnostaa
Kivirakentajien arvio puolueiden vaaliohjelmista
Korkea aika keskustella rakennusmateriaalien tukikohtelusta
Pidetään kiinni samasta viivasta, ministeri Tiilikainen!
Norminpurusta norminpaisutukseen?