Artikkelit

Kivirakennus tarjoaa turvallisen kodin

Euroopan unioni on aktivoitunut paloturvallisuuden edistämisessä. Komissio käynnisti laajan yhteistyön, jossa on mukana 25 maata sekä toimialan järjestöt.

Aloite on erittäin hyvä. Unionia kritisoidaan toisinaan puuttumisesta toisarvoisiin kysymyksiin, lillukanvarsiin. Paloturvallisuus on kuitenkin ensiarvoisen tärkeä. Valitettavasti se on myös ajankohtainen kesäkuussa Lontoossa tapahtuneen tornitalopalon johdosta.

Yhteistyö palauttaa samalla keskustelua rakentamisesta terveellä tavalla maanpinnalle. Erilaisten trendien ja poliittisten aspiraatioidenkin keskellä rakentamisen ja asumisen kannalta turvallisuuden on oltava selvä prioriteetti.

Komission käynnistämän työn teemoja ovat jatkossa tiedon kerääminen ja sen sekä hyvien käytänteiden jakaminen, palotapahtumista oppiminen, palotekninen suunnittelu sekä uudet tuotteet.

Kiviainespohjaisella rakentamisella on annettavaa työhön. Siinä nimittäin yhdistyy turvallisuus asumisen helppouteen, muuntomahdollisuuksiin ja kustannustehokkuuteen. Tämä kokonaisuus selittänee myös sen suosiota markkinaehtoisessa rakentamisessa.

Tiina Kaskiaro

Tiina Kaskiaro

Olen helsinkiläistynyt diplomi-insinööri ja tehnyt suurimman osan työurastani markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Minua erityisesti kiinnostavat näkökulmat ovat kestävä rakennettu ympäristö, rakentamisen vaikutukset ympäristöön, resurssi- ja materiaalitehokkuus, asuminen sekä insinöörin silmin tarkasteltu arkkitehtuuri.

Vapaa-ajalla kierrän maailmaa avoimin silmin, liikun luonnossa, laskettelen ja sukellan. Myös hyvä ruoka ja viinit kuuluvat harrastuksiini.

Jätä kommentti

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivut

Sinua saattaa kiinnostaa
Kivirakentaminen goes digi
3 pointtia kohtuuhintaisten asuntojen lisäämiseksi
Eduskuntavaaliehdokkaat haluavat Suomeen kivirakennuksia
Synnyttääkö kosteusturvallisuus kosteusvaarallisia rakennuksia?