Kivirakentajien terveiset uudelle hallitukselle

Hallituksen vaihtuminen ei aiheutane muutoksia hallitusohjelmaan. Rakentamiseen liittyvät aiemmat linjaukset siis säilyvät, mukaan lukien haastavammat kirjaukset, jotka uhkaavat horjuttaa materiaalineutraalin sääntelyn periaatteita.

Blogi | Tiina Kaskiaro 18.12.2019

Suomalainen politiikka on viime aikoina sisältänyt kosolti dramatiikkaa ja yllättäviä käänteitä. Valtionyhtiö Postiin liittyvän kriisin seurauksena Antti Rinteen hallituksesta tuli Sanna Marinin hallitus, joka ehti jo ennen varsinaisen työnsä aloittamista saada poikkeuksellisen paljon huomiota ympäri maailman.

Kivirakentajat onnittelevat uutta hallitusta ja toivottavat sille parhainta menestystä, toimintakykyä tiukankin paikan tullen sekä ennen kaikkea kykyä vastata aikamme moniin haasteisiin.

Hallituksen vaihtuminen ei tiettävästi aiheuta muutoksia hallitusohjelmaan. Myös rakentamiseen liittyvät aiemmat linjaukset siis säilyvät, mukaan lukien haastavammat kirjaukset, jotka uhkaavat horjuttaa materiaalineutraalin sääntelyn periaatteita.

Kivirakentajien viesti hallitukselle on seuraava: reilun kilpailun ja tasapuolisen sääntelyn merkitys niin ilmasto- ja ympäristökysymyksien kuin työllisyyteen liittyvien haasteiden ratkaisemisessa on keskeinen. Eri materiaaleilla on kullakin paikkansa kestävää tulevaisuutta rakennettaessa, ja lainsäädännön tulee kohdella kaikkia tasapuolisesti. Rakentamisen ympäristövaikutuksien arvioinnissa on olennaista ottaa huomioon rakennusten koko elinkaari.

Pääministeri Marin on kertonut julkisuudessa, että hallitus ottaa tosissaan vaativan tavoitteen 75 prosentin työllisyysasteesta. Uudelle työministerille Tuula Haataiselle onkin syytä toivottaa myötätuulta tehtävään, joka on koko Suomen kannalta merkittävä. Tärkeiden työllisyystavoitteiden saavuttamisessa tarvitaan monipuolisesti keinoja. Keskeistä on yritysten toimintaedellytysten turvaaminen.

Suomalaista työtä ja hyvinvointia rakennetaan yhdessä, toimialojen rajat ylittäen. Mukana yhteisiä tavoitteita edistämässä on myös kivirakentaminen, joka työllistää suoraan ja välillisesti tuhansia ammattilaisia ympäri Suomen.