Kivirakentajien vuosi – vaikuttavaa yhteistyötä Suomen rakentamiseksi

Kiitos kaikille vuoden aikana tapaamillemme henkilöille hyvistä keskusteluista! Ihmisten kohtaaminen ja erilaisten näkökulmien ymmärtäminen luovat pohjaa tulevaisuuden Suomen rakentamiselle. Aikamme haasteet ovat monelta osin yhteiset ja yhdessä ne myös ratkaistaan.

Blogi | Tiina Kaskiaro 11.12.2023

Vuoden lähestyessä loppuaan on aika pysähtyä hetkeksi ja luoda katse kuluneisiin kuukausiin. Kivirakentajat ovat vuoden 2023 aikana tehneet monipuolisesti työtä toimialalle tärkeiden teemojen viestimiseksi yhteiskunnassa. Ajat rakentamisen alalla – sen enempää kuin koko yhteiskunnassakaan – eivät ole olleet helpoimmasta päästä, mutta se on tehnyt aktiivisesta vuoropuhelusta eri tahojen kanssa entistäkin tärkeämpää.

Ihmisten kohtaaminen ja erilaisten näkökulmien ymmärtäminen luovat pohjaa tulevaisuuden Suomen rakentamiselle. Meillä on ollut ilo tavata vuoden mittaan niin lukuisia kansanedustajia ja heidän avustajiansa kuin ministeriöiden väkeä ja muita yhteiskunnallisia toimijoita. Hiljaisempia kesäkuukausia lukuun ottamatta tapaamisia on ollut kuukausittain, ja ne ovat olleet poikkeuksetta antoisia. Olemme käyneet hyviä keskusteluja muun muassa kohtuuhintaisen asumisen ja reilun kilpailun teemoista, tuoteteollisuuden toimista ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämiseksi sekä ylipäätään kivirakentamisen roolista työllistäjänä ja yhteiskunnan rakentajana.

Samoja tärkeitä teemoja olemme nostaneet esille myös blogissamme ja muissa verkkosivujemme sisällöissä. Säännöllisen uutiskirjeen avulla näitä sisältöjä on jaettu laajalti niin valtakunnan kuin kuntatason päättäjille. Ajankohtaista keskustelua kivirakentamisen teemoista olemme käyneet myös sosiaalisessa mediassa @kivifaktaa-tunnuksellamme niin LinkedInissä kuin X:ssä eli entisessä Twitterissä.

Erityisen keskeinen teema viestinnässämme on vuonna 2023 ollut luonnon monimuotoisuuden ja rakentamisen tarpeiden yhteensovittaminen. Tähän liittyviä kysymyksiä käsitteli myös Porin SuomiAreenassa kesäkuussa järjestämämme paneelitilaisuus Koteja kaikille lajeille – miten rakennamme niin, ettei luonto katoa? Tilaisuudessa etsittiin monipuolisen asiantuntijajoukon voimin ratkaisuja luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi, ja huomiota saivat myös ne monet toimet, joita jäsenyrityksemme jo tekevät yhteisen ympäristömme hyväksi. Kesäisen ukkoskuuron keskeyttämä tapahtuma saa ilahduttavasti jatkoa, kun asiantuntevat panelistimme kokoontuvat saman teeman äärelle vuoden 2024 tammikuun Betonipäivä-seminaarissa

Samalla kun kivirakentamisen painavista teemoista on viestitty poliitikoille ja muille yhteiskunnallisille vaikuttajille, ei kuluttajiakaan ole unohdettu. Facebookiin ja Instagramiin keskittyneen Kivenkaunis elämä -kampanjan avulla olemme tavoitelleet etenkin nuorempaa väestöä, jolle kivipohjaiset rakennustuotteet ovat vähemmän tuttuja ja oman asunnon hankinta tulevina vuosina ajankohtaista. Kivimateriaalien kauneus, turvallisuus, kestävyys ja energiatehokkuus ovat olleet kampanjan sisällöissä vuoden mittaan toistuneita teemoja, joita on täydennetty hyvää arkea, viihtyisää asumista ja mieleenpainuvaa arkkitehtuuria henkivillä kuvilla. Kiitos jäsenyrityksillemme, jotka ovat antaneet kuviaan käyttöömme!

Kiitämme myös kaikkia tapaamiamme henkilöitä hedelmällisistä keskusteluista, jotka varmasti antavat puolin ja toisin arvokkaita eväitä hyödynnettäväksi työssämme tulevaisuudessa. Aikamme haasteet ovat monelta osin yhteiset ja yhdessä ne myös ratkaistaan – jatketaan siis hyvää yhteistyötä myös tulevana vuonna!