Artikkelit

Kyllä kansa tietää

Kaikki muistavat politiikan historiasta lausahduksen ”kyllä kansa tietää”. Usein kuuleekin vedottavan jo lähes myyttisiin kansan syviin riveihin, kun omalle näkemykselle haetaan tukea. Demokratiassa kansa päättää ja edustuksellisessa demokratiassa kansanedustajat toimivat päätöksentekijöinä saamallaan mandaatilla. Suorassa demokratiassa kansalta kysytään mielipidettä ilman välikäsiä. Tällä suodattamattomalla tiedolla on oma arvonsa.

Heinä-elokuussa Vantaalla järjestetyillä asuntomessuilla vieraili yli 130 000 kävijää. Heistä peräti 8034 kävijäperhettä osallistui kävijätutkimukseen, jossa samalla äänestettiin messujen parasta taloa. Siis puhdasta suoraa demokratiaa, jossa äänestäjien oma ja vain oma kokemus vaikutti äänestyspäätökseen. Kyllä kansa tietää. Vastanneista lähes tuhat eli yli 12 % valitsi voittajaksi modernin kivitalon eli LakkaLaineen. Sen rakennuttivat itselleen Timo ja Päivi Laine ja talon näytteilleasettajana toimi Lakka Kivitalot. Kolmanneksi suosituimmaksi taloksi valittiin täystiilitalo Tiilerikoti. Tiilerikodin näytteilleasettajana toimi Tiileri ja rakennuttajina Leena ja Jukka Matinvesi.

Rakentamisesta kuulee puhuttavan kaikenlaista, joskus jopa juhlapuheissa asti. Onkin virkistävää huomata, että jälleen kerran tavallisten suomalaisten kuluttajien ja asujien suosikiksi nousivat suomalaiset kivitalot. Kansaa kannattaa kuunnella herkällä korvalla myös päätöksentekopöydissä, joissa mietitään rakentamisen kehittämistä suomalaisena vahvasti eri puolilla maata työllistävänä toimialana.

(Kuva: Lakan Betoni Oy)

Tiina Kaskiaro

Tiina Kaskiaro

Olen helsinkiläistynyt diplomi-insinööri ja tehnyt suurimman osan työurastani markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Minua erityisesti kiinnostavat näkökulmat ovat kestävä rakennettu ympäristö, rakentamisen vaikutukset ympäristöön, resurssi- ja materiaalitehokkuus, asuminen sekä insinöörin silmin tarkasteltu arkkitehtuuri.

Vapaa-ajalla kierrän maailmaa avoimin silmin, liikun luonnossa, laskettelen ja sukellan. Myös hyvä ruoka ja viinit kuuluvat harrastuksiini.

Jätä kommentti

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivut

Sinua saattaa kiinnostaa
Miksi kivirakennus on energiatehokkain vaihtoehto?
Norminpurussa on kyse esteiden purkamisesta, ei ideologisesta edunvalvonnasta
Kivirakentajat kuntavaaleista: kehittyvä kunta rakentaa
Kiertotaloudesta aidosti vaikuttava kärkihanke Suomelle