Puheenvuoro nuorille – kivitalon uusi muoto

Katve, Alto ja Lyhty sekä 43 muuta nuorten suunnittelijoiden tekemää ehdotusta otti osaa Kivitalon uusi muoto -suunnittelukilpailuun. Lammi Kivitalon järjestämä kilpailu oli suunnattu rakennusarkkitehti- ja arkkitehtiopiskelijoille.

Artikkeli | Tia Härkönen 6.4.2020

Omakotiasuminen on suomalaisten suosituin asumismuoto, kertovat tutkimukset. Nuoret aikuiset ja lapsiperheet haaveilevat omakotitalosta, jossa on oma piha, ja joka on lähellä luontoa. Innokkaimpia muuttamaan ovat 18–34-vuotiaat nuoret aikuiset, joista 66 % suunnittelee muuttoa.

Niinpä Lammilla annettiin puheenvuoro nuorille. Miten asuminen muuttuu, ja millaisia muotoja ja ratkaisuja se tuo kaupunkipientaloihin sekä tulevaisuuden pientaloihin? Kivitalon uusi muoto –suunnittelukilpailun tavoitteena olikin löytää ennakkoluulottomia näkemyksiä suomalaiseen pientalorakentamiseen.

”Vastausten määrä ja korkea taso pääsivät yllättämään. Lähes kaikki ehdotukset olivat kunnianhimoisia ja pitkälle harkittuja. Kärki kuitenkin erottui eli palkitut ja kunniamaininnan saaneet suunnitelmat ovat lähes toteuttamisvalmiita”, kertoo Lammin Betoni Oy:n markkinointi- ja kehityspäällikkö Markus Inkiläinen.

Kilpailussa oli kaksi kategoriaa: kaupunkitalo ja tulevaisuuden talo. Kilpailussa ensimmäisen palkinnon voittivat Anni Marttinen ja Eevi Lindroth ehdotuksellaan ”Katve”, toisen Stina Virran ja Aku Heiskasen ”Alto” ja kolmannen Roosa Tissarin ”Lyhty”. Lisäksi jaettiin viisi kunniamainintaa.