Rakentamisessa muuntojoustavuus on arvona korostunut. Yleisesti pidetään kestävänä sellaista rakentamista, joka mahdollistaa käyttötavan muutoksen ajan myötä. Hyvää rakentamista on myös se, joka mahdollistaa uuden rakentamisen vanhan yhteyteen.
Helsingin Myllypurossa valmistuu erinomainen esimerkki betonin luotettavuuden ja monikäyttöisyyden hyödyistä. Siellä sijaitsevan kuusikerroksisen betonielementtitalon päälle rakennetaan uudet kaksi kerrosta. Betonista tottakai. Materiaalivalintaan vaikutti suunnittelijan mukaan muun muassa palolainsäädännön vaatimus palamattomasta materiaalista tehdystä kantavasta rungosta.
Esimerkki kertoo ennen muuta kasvavista rakentamisen mahdollisuuksista. Hankkeeseen osallistunut isännöitsijän edustaja onkin puhunut oivallisesti kiinteistön jalostumisesta. Ennakkoluulottomasta ja samalla erittäin huolellisesti suunnitellusta sekä toteutetusta hankkeesta kuoriutuu siis ulos jalostettu talo. Tämä ”trimmaus” jos mikä on tulevaisuutta.
Turvallinen, helppohoitoinen sekä käyttökokemuksiltaan ja -mahdollisuuksiltaan vahva betoni on ajan vaatimuksiin vastaava rakennusmateriaali. Kuluttajaystävällisenä se tukee samalla sekä asuntojen hintojen kohtuullisuustavoitteita että innovatiivisia, suunnittelija- ja käyttäjälähtöisiä ratkaisuja. Saisiko siis olla jalostettua taloa?