Rakennusten käytössä huomioitavaa

Rakennusta käytetään kymmeniä vuosia, joten sen hyvä ylläpito ja vahinkojen minimointi ovat ratkaisevan tärkeitä tekijöitä sisäilman laadun kannalta.

Rakennuksen hyvästä ilmanvaihdosta huolehtiminen on keskeisimpiä asioita: ilmanvaihtolaitteet ovat puhtaat ja toimivat, ja ilma vaihtuu kaikissa tiloissa riittävän hyvin koko ajan – myös silloin, kun tiloissa ei oleskella.

Rakenteisiin ei saa päästä kosteutta sisältä eikä ulkoa. Kosteusmittaus kannattaa tehdä, jos epäilet kosteutta tai vesivahinkoa.

Käsi kädessä rakennusterveyttä ja lasten oikeuksia

Vihaiset äidit on ryhmä naisia, jotka puolustavat lasten oikeuksia terveeseen sisäilmaan. Totuus on, että sisäilmaongelmaisia kouluja ja päiväkoteja on ympäri Suomea, koska rakennusten kunnosta ei ole huolehdittu, sisäilmaongelmia salataan ja korjauksia siirretään tai tehdään pintapuolisia korjauksia, joiden jälkeen rakennusten väitetään olevan kunnossa. Kärsijöinä tässä ovat ennen kaikkea lapset, jotka altistuvat sisäilman myrkyille.

Kestäviä ja innovatiivisia julkisia hankintoja?

Koordinoivat ministeriöt julkaisivat uuden aloitteen kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen lisäämiseksi. Koska julkiset hankinnat muodostavat kokonaisuudessaan valtavan suuren resurssipotin, on niiden kehittäminen myös merkittävä kysymys. Pelkästään kuntien korjausvelaksi arvioidaan tällä hetkellä 2,7 miljardia euroa.

Suomi ansaitsee rakennetun ympäristön ministerin

Vuoden 2019 huhtikuun eduskuntavaalit lähestyvät vääjäämättä. Niihin valmistaudutaan eri puolilla yhteiskuntaa. Ministeriöt valmistelevat tulevaisuuskatsauksiaan, puolueet omia ohjelmakokonaisuuksiaan ja myös muu yhteiskunta kirkastaa yhteiskunnallisia tavoitteitaan.

Rakentamisen laatu turvattava sääntelyä kehitettäessä

Ympäristöministerin hiilijalanjälkiohjaus on ristiriidassa rakentamisen oleellisten tavoitteiden kanssa.

Sitran raportissa oikeita rakennuspalikoita

Kansanvallan ”peruskorjauksen” tarve on ilmeinen: äänestysaktiivisuus on laskenut, luottamus poliittisen järjestelmän instituutioihin on heikentynyt ja pitkän aikavälin näkymän sijaan katse on useimmiten maksimissaan yksittäisen hallituskauden neljässä vuodessa.

Sivustomme uudistui – hyvä sisäilma vahvasti esillä

Uudistuneella Kivifaktaa.fi-sivustollamme saat entistä runsaammin tietoa kivirakentamisesta.

Kivi ei haise.

Kivirakentajat kampanjoivat paremman sisäilman puolesta. Hyvä sisäilma ei haise. Meidän tavoitteemme on löytää paremman sisäilman ratkaisuja.

Sisäilma yhdessä kuvassa

Sanotaan, että hyvä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Infograafi on vielä enemmän, kuin hyvä kuva. Se on tarina. Kokosimme oleellisen sisäilmasta uuteen infograafiin.

Hyvän sisäilman neljä vinkkiä

Vietämme valtaosan ajastamme sisätiloissa. Hyvä sisäilma on tärkeä hyvän elämän perustekijä. Asiantuntija on tässäkin paras tuki, mutta jokainen voi myös itse pitää huolta hyvän sisäilman edellytyksistä.

Monin tavoin esimerkillinen Vuores

Vuores-talo on energiatehokas ja siellä myös käyttäjien mukaan raikas, erinomainen sisäilma. Ne ovat tulosta tilaajan visiosta ja tavoitteista.