SuomiAreenassa keskustellaan koulujen sisäilmasta – Katso ennakkovideo!

SuomiAreenassa parannetaan heinäkuussa kouluja, kun jalkaudumme keskustelemaan sisäilmasta yhdessä Vihaiset Äidit -ryhmän kanssa.

Artikkeli | Kivirakentajat 3.7.2018

Kesän politiikan huipentumassa SuomiAreenassa Kivirakentajat järjestävät yhdessä Vihaiset äidit -ryhmän kanssa keskustelutilaisuuden sisäilmasta.

Keskustelun tavoitteena on etsiä rakentavia ratkaisuja sisäilmaongelmiin.

– Sisäilmakeskustelu on muuttunut osittain aika raa’aksi ja repiväksi ja karkottanut osan ihmisistä keskustelemasta. Haluamme lisätä yhteistyötä ja vuoropuhelua, sanoo Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtaja ja SuomiAreenassa heinäkuussa keskusteleva Jussi Mattila.

Turvallisia ja kohtuuhintaisia ratkaisuja

Kivirakentajille on tärkeää mahdollistaa turvallinen, terveellinen ja kohtuuhintainen asuminen Suomen koululaisille. Myös Vihaiset Äidit toivovat, että kunnat löytäisivät sisäilmaan ratkaisuja.

– Perusopetuslaki takaa lapsille turvalliset ja terveet tilaat koulussa ja myös opetusta sairastuneille lapsille. Nykyisellään tämä ei ihan toteudu, vaikka se on ihan perustavanlaatuisia arvoja yhteiskunnassamme. Koitetaan rakentaa eikä repiä, toivoo Sanna Hovi Vihaiset Äidit -ryhmästä.

OHJELMA

Tervetuloa osallistumaan Terve sisäilma on lapsen oikeus – Miten parannetaan sairas koulu? -keskusteluun BePop-ostoskeskukseen 17.7. klo 16 alkaen!

Miksi sisäilma on niin tärkeä asia?

Tiina Julin, äiti, Vihaiset äidit
Ulla Siimes, toiminnanjohtaja, Suomen Vanhempainliitto
Siri Ahokassisäilmasta sairastunut opettaja, kaupunginvaltuutettuKokoomus
Juhani Pirinen, toimialajohtaja, rakennusterveys- ja sisäilmastopalvelutFCG Suunnittelu ja tekniikka
Annukka Marjanto, Vihaiset äidit

Puhtaan sisäilman työkalupakki

Jussi Mattila, toimitusjohtaja, Betoniteollisuus ry
Antti Lakka, hankepäällikkö,  Tampereen Tilapalvelut Oy
Krista Kiuru, kansanedustaja, SDP
Leena Kostiainen, rehtori, kaupunginvaltuutettu, Vuoreksen koulu, Kokoomus

Tilaisuuden juontaa Riku Rantala.

SuomiAreena on viisipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään Porin Jazzien yhteydessä 16.-20.7.2018. SuomiAreena kokoaa yhteen edustavan otoksen suomalaisia mielipidevaikuttajia. Tänä vuonna SuomiAreena järjestetään sisäilmateemaan sopivasti asuntomessujen kanssa rinnakkain. SuomiAreenan noin 70 000 kävijän joukkoon mahtuu myös aimo annos aktiivisia kansalaisia.