Työura ilman yhtään työtapaturmaa – unelmaa vai täyttä totta?

Betoniteollisuus on kerännyt yli 350 hyvää keinoa työturvallisuuden parantamiseksi. Verkkosivuillamme julkaistut keinot ovat kenen tahansa vapaasti hyödynnettävissä. Tehtaissa on toteutettu osana työturvallisuuden kehittämistä lukemattomia isompia ja pienempiä parannuksia liittyen fyysiseen työympäristöön, käytettäviin työtapoihin tai työn organisointiin ja johtamiseen.

Blogi | Jussi Mattila 3.3.2015

Tehty tärkeä työ on todistanut, että mahdottomaltakin tuntuva ajatus voi olla täysin mahdollinen. Parhaat yritykset ovat nimittäin päässeet turvallisuudessa tasolle, jossa on todennäköisintä, että työntekijälle ei tapahdu koko hänen työuransa aikana yhtään tapaturmaa.

Samaan hengenvetoon on todettava, että toki alalla on silti vielä paljon työtä tehtävänä päästäksemme kokonaan eroon tapaturmista. Hyviä käytäntöjä on jaettava mahdollisimman tehokkaasti. Juuri siksi keräsimme ja julkaisimme vapaaseen käyttöön 350 hyvää keinoa.

Monet keinot ovat yksinkertaisia, mutta toimivia. Tuntuukin esimerkiksi loogiselta, että ihmisten kulkureittejä ohjataan niin, että ovi ei ohjaa suoraan ulkona kulkevan ajoneuvoliikenteen keskelle. Usein yksinkertainen on paras, niin myös työturvallisuuden parantamisessa.