Artikkelit

Työura ilman yhtään työtapaturmaa – unelmaa vai täyttä totta?

Betoniteollisuus on kerännyt yli 350 hyvää keinoa työturvallisuuden parantamiseksi. Verkkosivuillamme julkaistut keinot ovat kenen tahansa vapaasti hyödynnettävissä.

Tehtaissa on toteutettu osana työturvallisuuden kehittämistä lukemattomia isompia ja pienempiä parannuksia liittyen fyysiseen työympäristöön, käytettäviin työtapoihin tai työn organisointiin ja johtamiseen.

Tehty tärkeä työ on todistanut, että mahdottomaltakin tuntuva ajatus voi olla täysin mahdollinen. Parhaat yritykset ovat nimittäin päässeet turvallisuudessa tasolle, jossa on todennäköisintä, että työntekijälle ei tapahdu koko hänen työuransa aikana yhtään tapaturmaa.

Samaan hengenvetoon on todettava, että toki alalla on silti vielä paljon työtä tehtävänä päästäksemme kokonaan eroon tapaturmista. Hyviä käytäntöjä on jaettava mahdollisimman tehokkaasti. Juuri siksi keräsimme ja julkaisimme vapaaseen käyttöön 350 hyvää keinoa.

Monet keinot ovat yksinkertaisia, mutta toimivia. Tuntuukin esimerkiksi loogiselta, että ihmisten kulkureittejä ohjataan niin, että ovi ei ohjaa suoraan ulkona kulkevan ajoneuvoliikenteen keskelle. Usein yksinkertainen on paras, niin myös työturvallisuuden parantamisessa.

Jussi Mattila

Jussi Mattila

Olen Tampereella perheeni kanssa asuva utelias tutkijaluonne, ja toimin muun ohessa elinkaaritekniikan dosenttina Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtajana pidän tärkeänä yhteiskunnan uudistamista terveen kilpailun keinoin sekä rakennusalan kaukonäköistä kehittämistä ja innovaatioita. Puhun ja kirjoitan monipuolisesti myös kestävästä rakentamisesta ja työturvallisuuden parantamisesta.

Työn ulkopuolella olen kiinnostunut omatoimirakentamisesta ja mökkeilystä sekä kuntoliikunnasta ja metsästyksestä.

Jätä kommentti

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivut

Sinua saattaa kiinnostaa
Kaikki häviävät, kun politiikka jyrää lain
Kivi kestää tunnetusti
Kuka päättää millaisia asuntoja tarvitaan?
Hallituksen rakentamisen politiikassa otetaan suuri riski