Vinkkejä ja ohjeita työturvallisuuteen: Tutustu uuteen Työturvallisuuspakki-verkkosivustoon

Turvallisuuden edistäminen kuuluu työpaikalla kaikille. Rakennustuoteteollisuuden uudesta verkkopalvelusta löytyy alan yrityksille tietoa ja ohjeita turvallisen työn tekemiseen sekä onnettomuuksien ja vähältä piti -tilanteiden ennaltaehkäisyyn.

Artikkeli | Tia Härkönen 25.5.2021

Vuonna 2020 Suomessa tapahtui kaikkiaan 90 000 työtapaturmaa. Se on jopa 10 % vähemmän kuin vuonna 2019, jolloin työtapaturmia kirjattiin yli 102 000. Silti luku on iso. Merkittävä osa tapaturmista oli ns. perinteisiä vahinkoja, jotka olisi voitu välttää tiedossa olevilla työturvallisuuden menetelmillä, kuten systemaattisella koneiden kunnossapidolla ja turvallisia työmenetelmiä toteuttamalla.

Turvalliset, terveelliset ja viihtyisät työskentelyolosuhteet ovat tärkeässä roolissa organisaatioiden kokonaistoiminnassa. Niillä on suora vaikutus niin yritysten työturvallisuuteen, tuotteen laatuun, tuottavuuteen ja yleensäkin työprosessien oikein tekemiseen.

Työturvallisuuspakki on Rakennustuoteteollisuus RTT:n tuottama avoin työturvallisuusohjeiden kirjasto, jossa parhaiden käytäntöjen, yhteisen materiaalin ja toisilta oppimisen kautta tavoitellaan nollan tapaturman vuotta.

Työturvallisuuspakki julkaistiin 18.5.2021 Rakennustuoteteollisuuden työturvallisuuswebinaarissa. Webinaarin aineisto löytyy vapaasti katsottavaksi osoitteessa https://xn--tyturvallisuuspakki-r6b.fi/rtt-tyoturvallisuuswebinaari/

Kuva: Joutsenon Elementti Oy