Arkkitehtuurin Finlandiassa viisi ehdokasta

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon ehdokkaiksi on valittu viisi kohdetta. Yksi niistä on entisestä hevostallista asuinrakennukseksi toteutettu Ajurien talli, joka voitti vuonna 2022 myös Kestävä kivitalo -palkinnon.

Artikkeli | Tia Härkönen 11.9.2023

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon tarkoitus on lisätä luovan ja korkealuokkaisen arkkitehtuurin arvostusta sekä nostaa esille arkkitehtuurin kulttuurista arvoa ja hyvinvointia lisäävää merkitystä. Vuoden 2023 palkinnon saajaksi ovat ehdolla Ajurien talli Helsingissä,  Chappe-taidemuseo Tammisaaressa, Lauttasaaren kirkon peruskorjaus Helsingissä, päiväkoti Martta Wendelin Tuusulassa ja Tanssin talo Helsingissä. Voittaja julkistetaan 2. lokakuuta 2023.

Kilpailun finalistit on valinnut Arkkitehtiliiton (Safa) hallituksen nimittämä esiraati, ja kohteissa korostuvat korjaamisen taito ja arkkitehtuurin roolin hyvinvoinnin edistäjänä. Palkinto myönnetään kolmen viime vuoden aikana valmistuneen uuden rakennuksen tai rakennusryhmän suunnittelusta tai korjaussuunnittelusta.

Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävän palkinnon saajan valitsee joka vuosi eri henkilö. Vuoden 2023 valinnan tekee Anna Herlin.

Kuvassa ehdokkaista Ajurien Talli, Chappe-taidemuseo sekä Lauttasaaren kirkko.