Kivestä rakennetaan kestävää ja viihtyisää lähiympäristöä

Kivi on perusta toimivalle, turvalliselle ja viihtyisälle lähiympäristölle, ja se vastaa joustavasti aikamme moniin vaatimuksiin. Kivestä rakennetaan hyvinvoivia kuntia, joissa niin asukkaiden kuin ympäristön tarpeet tulevat huomioiduksi.

Päivittäisen arkielämämme sujuvuuden kannalta välttämätön infra kuten tiet, sillat ja viemäriverkostot perustuvat kaikki kivirakentamisen ratkaisuihin. Niiden olemassaolo on meille niin itsestään selvää, että siihen harvoin tulee kiinnittäneeksi huomiota – mutta niiden puutteen huomaisi äkkiä.

Kivimateriaalit mahdollistavat kohtuuhintaisen asumisen ja lisäävät näin tasa-arvoa ihmisten välillä. Kestävät, pitkäikäiset ja monenlaisiin käyttötarkoituksiin helposti muokkautuvat kivirakennukset ovat kustannustehokkaita rakentaa ja siten käytännöllinen vaihtoehto kuntien asuin- ja palvelutarjontaa koskevien haasteiden näkökulmasta.

Kivestä rakentuvat kotien lisäksi tärkeät julkiset rakennukset kuten koulut, päiväkodit ja sairaalat. Niin asuinrakennusten kuin julkisten tilojen osalta kivimateriaalien erinomaisia ominaisuuksia ovat palamattomuus ja energiatehokkuus, jotka vaikuttavat suoraan tilojen käyttöturvallisuuteen ja lämmittämisen kuluihin.

Viihtyisään lähiympäristöön kuuluu myös kauneus, eivätkä kohtuuhintainen rakentaminen ja käytännölliset ratkaisut suinkaan merkitse siitä tinkimistä. Kivestä on moneksi: eri aikakausille ominaiset rakennukset, vanhojen kävelyteiden mukulakivet ja puistojen suihkulähteet kantavat mukanaan maamme historiaa, joka yhdessä modernien kivirakentamisen ratkaisujen kuten graafisen betonin ja vehreiden viherkattojen kanssa luo viehättävää kaupunkiympäristöä, joka tarjoaa jotakin jokaiseen makuun.