1920-luku: iloa ja modernisaatiota
1920-luvulla alkoi kansallinen eheytyminen ensimmäisen maailmansodan, Venäjän vallankumouksen ja kansakunnan väkivaltaisen sisäisen välienselvittelyn jälkeen. Raskaan vuosikymmenen jälkeen ilo palasi arkeen ja talouskin nousi korkeasuhdanteeseen.
Yhteiskunta alkoi modernisoitua. Koko vuosikymmenen kestäneen kieltolain aikaan hauskanpito ja huvittelu eivät lakanneet. Ravintolat, kuten Helsingin Kämp toimivat hyvän tuulen areenoina. Suomessa elinkeinoelämän kehittämiseen kiinnitettiin huomiota ja kansallista kulttuuria ja identiteettiä pyrittiin vahvistamaan.
Osana yhteiskunnan modernisoitumista ja yhteisen identiteetin rakentamista aloitettiin radiotoiminta vuonna 1926, kun Suomen Yleisradio lähetti ensimmäisen radiolähetyksensä. Iso yhteiskunnallinen asia oli myös vuosikymmenen alussa vuonna 1921 voimaan astunut oppivelvollisuuslaki.
Asuntorakentamisessa isoja kysymyksiä olivat työväen asuntokysymyksen ratkominen, asutustoiminnan tukeminen ja yhteiskunnan eheyttäminen. Rakennuksissa eli myös klassismi, joka näkyi muun muassa yksinkertaisina julkisivuina.
Tulosta sisältö:
1920-luku: iloa ja modernisaatiota
Siirry seuraavalle vuosikymmenelle! 1930-luku: ääri-ilmiöiden aika
Siirry edelliselle vuosikymmenelle! 1910-luku: maailmanpalo ja itsenäistyminen