Naiset rikastavat ja rakastavat betonityötä Consolis Parmalla

Betonielementtitehdas on ollut perinteisesti varsin miehinen työympäristö, mutta pikkuhiljaa sieltä ovat saaneet jalansijaa myös naiset. Consolis Parmalla naisten määrä erilaisissa tehtävissä kasvaa tasaisesti.

Moni suomalainen on vielä aamuviideltä unten mailla. Parman Iisalmen tehtaalla työskenteleville Essi Rissaselle ja Linda Koljoselle kellonaika tietää kuitenkin työpäivän aloitusta, mikäli kohdalle on osunut ns. sahuri- tai putsarivuoro. Kovin myöhään kaksikko ei tosin saa nukkua normaalissa aamuvuorossakaan, jossa valulinja käynnistyy seitsemältä.

Essillä on elementtien valmistuksesta jo vuosien kokemus, Linda puolestaan aloitti työt kesällä 2021. Molemmat viihtyvät, vaikka joukkoon mahtuu myös huonoja päiviä – niin kuin jokaisella työpaikalla. Omaa työtä ja ammatinvalintaa naiset saavat kuitenkin selitellä tämän tästä.

”Moni ihmettelee, kuinka jaksan tehdä tällaisia hommia ja olenko ihan rikki työpäivien jälkeen. Työskennellä voi kuitenkin myös fiksusti, eikä pelkällä voimalla”, Rissanen toteaa.

Linda Koljonen on samoilla linjoilla: ”Jopa oma mieheni on ihmeissään, kuinka paljon tästä työstä tykkään. Kavereillekin joutuu asiaa selittelemään, sillä muutos aiempiin työpaikkoihin ja niiden asiakaspalvelutehtäviin on melkoinen. Hämmästys on kuitenkin ollut vain positiivista”, hän naurahtaa.

Naisten ja miesten töiden erottelu vanhanaikaista

Tehdashalli on yhä varsin miehinen työympäristö, mutta se ei tunnu näitä betoninaisia haittaavan. Pienen alkuihmettelyn jälkeen heistä on tullut työyhteisönsä tasavertaisia jäseniä.

”Huumorintajua toki tarvitaan, eikä kaikkea kannata ottaa liian tosissaan ottaa. Apua annetaan puolin ja toisin. Turhat ennakkoluulot karisevat, kun tekee työnsä hyvin ja saa mahdollisuuden todistaa ne vääriksi”, Essi Rissanen sanoo.

Linda Koljosen mielestä naisten ja miesten töiden erottelu on jo vanhanaikaista. Hän rohkaiseekin kaikkia ”miesten töistä” salaa haaveilevia naisia tarttumaan rohkeasti tuumasta toimeen.

Kaksikolta tulee myös kehuja Consolis-konsernin uudelle strategialle, jossa tiimit ja tasa-arvo on nostettu yhdeksi painopistealueeksi.

”Jokaisella meistä on omat vahvuutemme, eivätkä ne ole sukupuolesta riippuvaisia”, Koljonen muistuttaa.

Consoliksen ja Parman tasa-arvopainotusta hyvä juttu

Consolis Parmalla naisia on myös esihenkilötehtävissä. Yksi heistä on Nummelan tehdaspäällikkö Salla Saikkonen, joka aiemmin toimi yhtiössä myyntipäällikkönä. Nyt luotsattavana on lähes sata henkilöä työllistävä betonielementtitehdas.

”Ei se sukupuoli kyllä arjessa näy mitenkään. Olen ollut alusta asti täysin tasavertainen muiden kanssa, mikä pätee muutenkin tähän työyhteisöön. Kaikki ovat toistensa työkavereita”, Saikkonen vakuuttaa.

Haukiputaan tehtaan työnjohtajan Jenna Oivakummun kokemukset ovat samanlaisia. Hänellä sopeutumista on helpottanut se, että koko työura on kulunut miesvaltaisilla työpaikoilla. Hän toteaa, ettei itse ole tehnyt sukupuolesta koskaan numeroa. Hän muistuttaa myös, että yleensä asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Oivakumpu pitää Consoliksen ja Parman tasa-arvopainotusta hyvänä asiana, sillä etenkin uransa alussa nainen joutuu rakennusalalla lunastamaan oman paikkansa ja kannuksensa. Sen jälkeen niitä ei kuitenkaan enää kyseenalaisteta. Tasa-arvosta kertonee sekin, että naispomo saa kuulla aivan samanlaista palautetta kuin mieskollegat. Itse Oivakumpu haluaa olla oikeudenmukainen ja osaava työnjohtaja, mutta samalla myös hyvä kuuntelija ja lohduttaja.

”Naisen tulokulma on moniin asioihin vähän toisenlainen. Itse aistin aika nopeasti, jos jollakin on huono päivä, eikä työ oikein suju. Silloin pitää vain kysyä, mikä on hätänä – monet asiat ratkeavat puhumalla”, hän toteaa.

Hyvästä vielä parempi

Consolis Parman henkilöstöstä noin yhdeksän prosenttia on naisia. Monen muun toimialan tavoin määrä tulee jatkossa nousemaan ja kilpailu uusista osaajista kiristyy myös rakennustuoteteollisuudessa.

”Mikäli tässä kisassa aikoo pärjätä ja näyttää houkuttelevalta vaihtoehdolta, on myös tasa-arvoasioiden ja uramahdollisuuksien oltava kunnossa”, henkilöstöpäällikkö Elina Sollasvaara tähdentää.

Elina on itse työskennellyt Parmalla henkilöstötehtävissä vuodesta 2018 lähtien. Kahdenkymmenen vuoden HR-kokemuksen omaavana ammattilaisena hän on ilokseen havainnut, että asiat ovat yhtiössä tasa-arvon suhteen oikeilla raiteilla.

”Täällä on mutkaton meininki, kaikille tarjotaan tasavertaiset mahdollisuudet edetä urallaan, epäasiallisessa käytöksessä on ehdoton nollatoleranssi eikä minkäänlaista syrjintää sallita. Perusasiat ovat siis kunnossa”, Sollasvaara sanoo.

Konsernin strategiassa yhdeksi päämittariksi nostettua tasa-arvokirjausta hän pitää silti tarpeellisena: hyvää kun voi – ja myös kannattaa aina parantaa.

Kuva: Consolis Parma