Työpäällikkö mahdollistaa asentajille parhaan työsuorituksen

Maisemarakentamisen sesonki käy kuumimmillaan huhtikuusta lokakuuhun. Asennusurakoinneista vastaava Betonilaatta Oy:n työpäällikkö Anna Lammisella pitää kiirettä asennusten järjestelyissä ja aikataulutuksissa kohteisiin. Tärkeintä hänelle on tehdä oma työnsä hyvin, jotta asentajilla työt etenevät sujuvasti ja asiakas on tyytyväinen.

Kuka: Anna Lamminen
Työ: työpäällikkö, asennusurakointi

Vuonna 1939 perustettu Betonilaatta Oy on suomalainen betonituotteiden valmistaja ja asennusurakoitsija. Yritys valmistaa Turussa kahdella tehtaallaan laattoja, piha-, reuna- ja muurikiviä. Myös muut betonituotteet kuten polkupyörätelineet, valu- ja muottiharkot sekä vesikourut kuuluvat Betonilaatta Oy:n laajaan valikoimaan.

Anna Lamminen tuli taloon reilut kolme vuotta sitten. Koulutukseltaan nainen on AMK-insinööri rakennustekniikan koulutusohjelmasta, jossa hän suuntautui erityisesti infrarakentamiseen. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli Destialla ja sen jälkeen Lemminkäisellä viitisen vuotta. Sieltä tie toi Betonilaatta Oy:lle.

”Olen oikeastaan alanvaihtaja. Ennen rakentamiseen ja infra-alalle suuntautumista opiskelin elintarviketekniikkaa, mutta valmistuttuani työtilanne ei sillä puolella ollut kovin hyvä.”

Lamminen on sitäkin tyytyväisempi nykyiseen: ”Työ on mielenkiintoista ja meillä on toimistolla tiivis porukka sekä hyvä meininki tehdä töitä. Aiemmat työnantajani olivat isoja hyviä organisaatioita, mutta nyt on kiva tehdä töitä vähän pienemmässä firmassa. Täällä huokuu yhteinen päämäärä ja kiinnostus.”

Lammisen lähin kollega on toimitusjohtaja Rami Lahti, jonka kanssa he vastaavat asennustoiminnasta. Betonilaatan palveluihin kuuluu myös tuotteiden valmistus ja kuljetus. Pääsääntöisesti työpäällikön tehtäviin kuuluu kuitenkin tarjouksien teko ja laskenta, asennuspalveluiden ja tuotteiden hoitaminen asiakkaille tilauksen mukaan sekä aikatauluista sopiminen. Tärkeä osa Lammisen työssä on käydä asentajien kanssa läpi projektin sisältö ja vaiheet.

”Annan työnjohdollisen avun, jotta olemme oikeaan aikaan oikeassa paikassa oikeiden materiaalien kanssa. Omalla panoksellani tarjoan asentajille parhaat mahdolliset edellytykset, että he voivat tehdä oman työnsä hyvin”, työpäällikkö tiivistää.

Lamminen painottaa, miten hyvin toteutetut pihat, kadut, puistot, urheilu- ja vapaa-ajanalueet, aukiot ja torit lisäävät ympäristön monimuotoisuutta. Betonilaatta Oy:n kohteet ovat laidasta laitaan isoja ja pieniä, yksityispihoista taloyhtiöihin, isoja katualueita tai tietyömaita, joissa operoidaan useampanakin vuonna peräkkäin. Asiakkuudet ovat pääsääntöisesti Turun seutuvilla.

Eri työmailla Lamminen käy päivittäin.

”Harvassa on päivä, etten kävisi millään työmaalla. Tällä hetkellä meillä on 15 työryhmää liikenteessä. Aina kun alkaa uusi projekti, käyn paikan päällä. Kohteen haastavuudesta ja pitkäkestoisuudesta riippuen saatan käydä useamminkin, mutta aina koetan ainakin soittaa kuulumisia.”

Mikä työssäsi on parasta?

Rakentaminen ja infra-alan työt eivät koskaan pysähdy. Se energisoi. Nyt kun touhuan kivien kanssa, niin tämä on monipuolinen ja mielenkiintoinen työ, jossa saa nähdä todella erilaisia työmaita ja paikkoja sekä tavata uusia ihmisiä.

Mikä työssäsi on haastavinta?

Ajankäytön hallinta ei aina ole helppoa. Monesti asiat pakkaantuvat tiettyyn hetkeen tai päivään. Vaatii organisointikykyä, että saa tehokkaaasti priorisoitua ja käytettyä oman ajan niin, että muutkin voivat tehdä työnsä hyvin ja että asiat menevät oikeassa järjestyksessä. Meillä on useita projekteja samaan aikaan käynnissä – joko laskennassa, työvaiheessa tai loppuvaiheessa. Aikataulujen hallinta vaatii siksi paljon ja rytmittää omaa työpäivääni.

Mistä olet työssäsi ylpeä?

Kaikkein parasta itselleni on tyytyväiset asiakkaat. Meillä on pitkäaikaisia asiakkuuksia, joille saattaa nousta äkkiä uusi tarve ja he soittavat siltä istumalta minulle. Puhelu saattaa päättyä niin, että ”Kai maar tääl on sit kivet ens viikolla.” Se kertoo luottamuksesta.

Kerro jotain, mitä muut eivät välttämättä tiedä sinusta?

Luen paljon kirjoja. Yleensä romaaneita ja lomalla dekkareita. Hiljattain luin Dickensiä, mutta sitten ystäväni laittoi minulle viestin, jossa hän käytti sanaa tärsyttää. Sehän tarkoittaa siis hornamaisempaa versiota ärsytyksestä. Sanaa on käytetty Katto Kassisessa ja koska tämä kirjallinen viittaus meni minulta ohi, luenkin tällä hetkellä sitä.

Millaista Suomea haluat olla rakentamassa?

Haluan mahdollistaa toimivaa ja viihtyisää Suomea. On hienoa, että yhä enemmän panostetaan estetiikkaan ja ymmärretään viihtyisän kaupunkitilan merkitys ihmisten hyvinvoinnille. On kiva, että voin tehdä sellaista työtä, mistä lopputulemana on jotain kaunista tai yleensä toimivampaa ympäristöä kuin on aiemmin ollut.

Myyntineuvottelija löytää oikeat tuotteet kohteeseen kuin kohteeseen

Piha on leikkejä, pelejä, juhlia ja oleskelua varten. Laadukkaat kivetykset ja laatat lisäävät viihtyisyyttä ja pihan monikäy…

Työpäällikkö mahdollistaa asentajille parhaan työsuorituksen

Maisemarakentamisen sesonki käy kuumimmillaan huhtikuusta lokakuuhun. Asennusurakoinneista vastaava Betonilaatta Oy:n työpäällik…