Vastuullisuus

Rakentamisen tuotteiden elinkaaren aikana ympäristövaikutuksia syntyy raaka-aineiden hankinnasta, valmistusprosesseista, kuljetuksista, rakentamisen ja rakennuksen käytön aikana, sekä myös rakennuksen purkuvaiheessa. Ympäristövaikutuksia kuvataan EPD-ympäristöselosteiden avulla.

Saint-Gobainilla laadittiin Kahi-tuotteille omat ympäristöselosteet vuonna 2017. Niitä hyödynnetään erityisesti rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljen laskennassa ja ympäristöluokituksissa muun tuotekehityksen lisäksi.

Kahi on mineraalipohjainen tuote, jonka valmistuksessa käytetään vain yksinkertaisia luonnonmateriaaleja hiekkaa, kalkkia ja vettä. Kahi-tuotteet sopivat M1-luokan rakenteisiin. Koska niiden valmistuksessa ei käytetä ylimääräisiä kemikaaleja, tuotteet voidaan hyväksyä käytettäväksi myös Joutsenmerkin saavissa rakennuksissa.

Kahi-harkot- ja -tiilet on suunniteltu parantamaan rakennusten energiatehokkuutta. Tuotteiden lämmöneristyskyky on hyvä, mikä vähentää tarvetta lämmitykselle ja viilennykselle. Tämä alentaa puolestaan asumisen kustannuksia pitkällä aikavälillä.

Saint-Gobain pyrkii jatkuvasti kehittämään valmistusprosessejaan vähentääkseen päästöjä ja energiankulutusta. Esimerkiksi Kiikalan tehtaalla raskas polttoöljy on korvattu nestekaasulla. Se tekee myös Kahi-tuotteista ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

Lue lisää:

Weber – Ihana Kahi

 

Ihmiset

Suomalainen kivirakentaminen työllistää valtavan määrän ihmisiä koko arvoketjun mitalla aina suunnittelusta materiaalituotantoon ja t…

Vastuullisuus

Rakentamisen tuotteiden elinkaaren aikana ympäristövaikutuksia syntyy raaka-aineiden hankinnasta, valmistusprosesseista, kuljetuksista, ra…

Kohteita

Kahi-harkot ja tiilet ovat luonnonmukaisia, kestäviä ja hyvin mittatarkkoja rakennusmateriaaleja, joista voi rakentaa niin väliseinät ku…