Myyntineuvottelija löytää oikeat tuotteet kohteeseen kuin kohteeseen

Piha on leikkejä, pelejä, juhlia ja oleskelua varten. Laadukkaat kivetykset ja laatat lisäävät viihtyisyyttä ja pihan monikäyttöisyyttä, toteaa myyntineuvottelija Arttu Mattila Rudukselta. Hänelle on tärkeää, että asiakas saa palvelua ja tuotteita, joihin voi luottaa 100 %. Luotettavuus ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja myös Mattilalle hänen omassa työssään.

Kuka: Arttu Mattila
Työ: myyntineuvottelija, Rudus Pihakivet

Piha on parhaimmillaan luonnollinen jatke sisätiloille. Ruduksen maisematuotteissa pihan toimintoja ja visuaalisuutta täydentämään on valikoitavana monipuolisesti pihakiviä ja -laattoja, reunakiviä, muurikiviä ja porraskiviä.

”Rudus on valmistanut betonikiviä ja laattoja jo yli 40 vuotta. Valikoimissa on kauniit ja kestävät tuotteet niin betonista kuin graniitista valmistettuina. Valikoima on suunniteltu suomalaisiin sääoloihin ja maisemaan sopivaksi. Erikokoiset, mittasuhteiltaan toisiinsa sopivat kivimallit sekä monet eri väri- ja pintakäsittelyt tarjoavat suunnittelijalle lähes rajattomat mahdollisuudet erilaisiin yhdistelmiin”, Mattila myhäilee.

Mattila on työskennellyt Ruduksella myynnissä vuodesta 2008 ja viihtynyt hyvin.

”Työssä on sopivasti haastetta ja työkaverit ovat mukavia. Asiakkaani ovat etupäässä alan urakoitsijoita, jotka tekevät töitä rakennusliikkeille.”

Ensimmäisen kerran Arttu Mattila oli Ruduksella kesätöissä 1998. Trukin ajossa ja kivien keräilyssä kului useampikin kesä ja työt jatkuivat myös lukio-opiskelun ohessa iltatöinä. Lukion jälkeen hän jäi Rudukselle pidemmäksi pätkäksi, kunnes aloitti insinööriopinnot. Ne kuitenkin jäivät, kun entinen esimies soitti ja tiedusteli, tulisiko Mattila uudelleen Ruduksen palvelukseen. Sen jälkeen Mattila on opiskellut työn ohessa sähkö- ja betonialaa sekä käynyt useita erilaisia myynnin koulutuksia. 2010-luvun alkupuolella Mattila teki kesäkausina myös piharakennushommia alan firmalle.

”Asennushommien kautta itselle tuli myös aivan erilainen osaaminen ja näkemys siitä, miten ja millaisilla tuotteilla pihaa kannattaa rakentaa”, hän miettii.

Normaalisti Mattilan työpäivät täyttyvät keväällä ja talvella asiakkaiden tapaamisista. Osa niistä on tapahtumia, joita Mattila järjestää. Koronan vuoksi tänä keväänä kalenterissa ei näitä ollut. Mattilan vastuualueeseen kuuluu myös jälleenmyyntiyhteistyö esimerkiksi rautakauppoojen kanssa. Ne täyttävät myyjän kalenteria vuoden loppupuoliskolla.

”Monet asiakkaistani ovat pitkäaikaisia ja he osaavat ottaa itse yhteyttä. Itselleni tuo iloa, että asiakas on kokenut saavansa palvelua ja haluaa sitä uudelleen.”

Mikä työssäsi on parasta?

Kyllähän myyjälle kauppojen vahvistuminen on aina paras lopputulema omassa työssä. On myös hieno tunne, kun asiakas soittaa uudelleen ja uudelleen. Koen siinä asiakkaan tyytyväisyyden kerta toisensa jälkeen. Sitoutuneesta asiakkaasta saa fiiliksen, että osaa oman työnsä ja että voi olla avuksi.

Mikä työssäsi on haastavinta?

Asiakkaat ja ostajat, jotka ajattelevat vain hintaa kaiken muun edellä kysyvät myyjältä tilannetajua. Maisematuotteissa kiven hinta voi olla lopulta sivuseikka. Kokonaisuutta pitäisi aina osata ajatella koko kohde huomioiden – aikatauluineen päivineen. Kiven neliö- tai yksikköhinta eivät välttämättä kerro koko totuutta.

Mistä olet työssäsi ylpeä?

Arvostan sitä, että Ruduksella vastuullisuusasiat ovat huippumallilla. Tämä pätee niin toimitusketjuun, tapaan tehdä kauppoja, työturvallisuuteen ja laatuun. On hyvä fiilis myydä tuotteita, kun tietää niiden alkuperän. Kiinasta tulevien tuontikivien osaltakin tunnemme niiden lähtöpaikan ja tutkimme säännöllisesti, että kaikki on kunnossa. Työturvallisuuden osalta olen itse alkanut todella arvostaa edelläkävijyyttämme. Viitisentoista vuotta sitten pidimme jo kypärää ja muita henkilösuojaimia tuotantotiloissa, ja sittemmin sitä ovat alkaneet tehdä kaikki muutkin. Tunnen ylpeyttä siitä, miten voimme ja saamme olla suunnannäyttäjiä.

Kerro itsestäsi jotain, mitä muut eivät välttämättä tiedä.

Olen intohimoinen rock- ja metallimusiikin ystävä ja konserteissa kävijä. Perinteisesti on kerran vuodessa tullut lähdettyä ihan ulkomaille asti bändejä kuuntelemaan. Nyt kun sellaiset on koronaepidemian takia peruttu, niin onhan se harmittavaa. Täytyy varmaankin sitten ensi vuonna käydä tuplakeikoilla.

Millaista Suomea haluat olla rakentamassa?

Piha-alueiden, puistojen, torien ja katujen toteutuksille tehdään usein kauniita ja upeita suunnitelmia. Olen huomannut, että usein lopputoteutus ei olekaan sitä, mitä suunnitelmissa oli, vaan halpa hinta on jyrännyt kokonaisuuden. Olisi tärkeää, että kohteisiin laitetaan tuotteita, jotka toimivat siinä. Samalla pitäisi osata jo huomioida tulevaisuuden saneeraustarpeetkin. Luonnonkiviä ei kannata valita lyhyeksi aikaväliksi ja mahdollisissa korjaustöissä myöhemmin poistaa – ja pahimmillaan hävittää. Työohjeiden pitäisi olla sellaiset, että kivet otetaan talteen ja hyödynnetään uudelleen. Peräänkuulutan tuoteiden oikeaa valintaa ja ekologisuutta.

Myyntineuvottelija löytää oikeat tuotteet kohteeseen kuin kohteeseen

Piha on leikkejä, pelejä, juhlia ja oleskelua varten. Laadukkaat kivetykset ja laatat lisäävät viihtyisyyttä ja pihan monikäy…

Työpäällikkö mahdollistaa asentajille parhaan työsuorituksen

Maisemarakentamisen sesonki käy kuumimmillaan huhtikuusta lokakuuhun. Asennusurakoinneista vastaava Betonilaatta Oy:n työpäällik…