Kotimainen kivi työllistää

kivirak_ikoni_teollisuus-01Kivirakentaminen työllistää tuhansia ammattilaisia ympäri Suomea. Tuoteteollisuus työllistää suoraan noin 6000 suomalaista, mutta välillisesti työllisyysvaikutukset ovat huomattavasti suuremmat.

Valtaosa kotimaista raaka-ainetta hyödyntävistä toimijoista on keskisuuria perheyrityksiä, jotka luovat paikkakunnalleen elinvoimaa ja säteilevät sitä laajalle ympäristöönsä. Näin syntyy suomalaista hyvinvointia.

Kiviset ja Suomiset – näin Suomea rakennetaan

Kivi on mukana rakentamassa tulevaisuuden Suomea. Kiviainesta löytyy kaikkialta, ja sitä käytetään kaikessa rakentamisessa. Yli kahdella miljoonalla suomalaisella on koti kivitalossa. Katso animaatio kivirakentamisen työllistävästä vaikutuksesta Suomessa.

Kivirakentaminen vahvistaa aluetaloutta

Kiven käyttö rakennusmateriaalina työllistää suuren joukon suomalaisia myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Rakennustuotteita valmistavien yritysten edustajat kertovat, mikä vaikutus heidän yrityksellään on alueen työllisyyteen ja palveluihin.

Kivirakentaminen numeroina

Kivipohjaisia rakennustuotteita valmistava teollisuus työllistää suoraan tai välillisesti noin 10 000 suomalaista. Alan vuosittainen liikevaihto on noin miljardi euroa. Kivitaloja rakentaa työmailla noin 20 000 työntekijää.

Selvitys: Rakennnusmateriaalin vaihto ei lisää työpaikkoja

Pellervon taloustutkimuksen PTT:n raportti selvittää, että kotimaan markkinoilla toimittaessa materiaalin vaihto toiseen ei lisää työpaikkoja, vaan ne siirtyvät yhdeltä toimialalta toiselle, ellei markkina tämän muutoksen myötä kasva.