Kivirakenteilla puhdasta sisäilmaa

Sisäilma on tärkeä asia sekä terveyden että viihtyvyyden näkökulmasta. Hyvä sisäilma on tärkeä hyvän elämän perustekijä. Suomessa työikäiset viettävät ajastaan jopa 90% sisätiloissa, pienet lapset ja vanhukset vielä tätäkin enemmän.

Hyvä sisäilma on tuoksultaan neutraalia sekä lämpötilaltaan ja ilmankosteudeltaan miellyttävää.

Monet tekijät vaikuttavat sisäilman laatuun rakennusten suunnitteluvaiheesta pitkään käyttövaiheeseen. Hyvän sisäilman varmistaminen alkaa hyvästä suunnittelusta ja jatkuu aina rakennuksen käyttöön. Kokonaisketju on ratkaisevaa: suunnittelussa, rakentamisessa ja rakennuksen käyttövaiheessa kaikki ymmärtävät miten toimitaan – ohjeita noudattaen ja hyvässä yhteistyössä. Esinerkiksi rakennusvaiheessa varmistetaan, että uudet rakenteet kuivuvat kunnolla.

Hyvä tila on tarkoituksenmukainen, turvallinen ja viihtyisä. Rakenteet suunnitellaan ja tehdään niin tiiviiksi, että niiden läpi ei kulkeudu epäpuhtauksia sisäilmaan. Käytettävät materiaalit ovat vähäpäästöisiä. Myös huonekaluista ja sisustusmateriaaleista tulevat päästöt tuuletetaan ennen rakennuksen käyttöönottoa.

Kivitalojen rungoissa käytettävät betoni, laasti ja tiilet sisältävät äärimmäisen vähän mitään sisäilmaan haihtuvaa, joten nämä materiaalit ovat automaattisesti erittäin vähäpäästöisiä ja siten turvallisia sisäilman kannalta.

Tutustu eri artikkeleihin aiheesta

Mitä on kivirakentaminen?

Kivi ja savi ovat ikiaikaisia luonnonmateriaaleja, joita ihminen on hyödyntänyt vuosituhansien ajan. Kiviainespohjaisia rakennusmateriaaleja ovat mm. betoni, tiilet, harkot, kevytsora sekä erityyppiset laasti- ja rappaustuotteet.

Kivi on ympäristöystävällinen materiaali

Viisas rakentaminen on aina kokonaisuus. Tästä osiosta löydät tietoa ja tutkimuksia niistä ominaisuuksista, jotka tekevät kivestä ympäristöystävällisen ja taloudellisen rakennusmateriaalin.

Reilu kilpailu

Yritykset toimivat parhaiten kilpaillessaan reilusti keskenään. Lue täältä, miksi materiaalineutraali säädösten valmistelu on ollut koko rakennusalalle keskeinen asia jo pitkään.

Kivirakennus on kestävä

Kestävä rakentaminen on ennen kaikkea vastuullisuutta. Täältä löydät tietoa siitä, mitä pitää huomioida, kun rakentamisen vaikutuksia arvioidaan.

Kotimainen kivi työllistää

Kivirakentaminen työllistää tuhansia suomalaisia. Tästä osiosta löydät tietoa miten ja missä ala työllistää.

Kivirakenteilla puhdasta sisäilmaa

Sisäilma on tärkeä asia sekä terveyden että viihtyvyyden näkökulmasta. Hyvä sisäilma on tärkeä hyvän elämän perustekijä. Suomessa työikäiset viettävät ajastaan jopa 90% sisätiloissa, pienet lapset ja vanhukset vielä tätäkin enemmän. Hyvä sisäilma on tuoksultaan neutraalia sekä lämpötilaltaan ja ilmankosteudeltaan miellyttävää. Monet tekijät vaikuttavat sisäilman laatuun rakennusten suunnitteluvaiheesta pitkään käyttövaiheeseen. Hyvän sisäilman varmistaminen alkaa hyvästä suunnittelusta … Continued