Suomen kuuluisin vankila Turussa muuttuu kiehtovaksi kaupunginosaksi

Neljässä rakennusvaiheessa toteutettava Kakolan vanhan vankila-alueen saneeraus on laajalti kiinnostusta herättänyt rakennushanke ja näkyvin osa Turun houkuttelevinta uutta asuinaluetta Kakolanmäkeä. Viidentenä rakennusvaiheena kokonaisuuteen liittyy Lääninvankilan alue, joka tuo oman lisänsä Kakolanmäen palvelu- ja asuntotarjontaan ollen tulevaisuudessa osa Kakola Yhtiöiden rakentamaa historiallista kokonaisuutta.

Kunnioitusta huokuvat Kakolan vanhat rakennukset on herätetty uudelleen eloon ja alue on täysin ainutlaatuinen asuinympäristö palveluineen.

Asukkaille Kakola tarjoaa helppoa ja huoletonta asumista sekä tasokkaat palvelut. Ainutlaatuiset historialliset ja jykevät rakennukset luovat puitteet uniikeille asunnoille. Turun keskusta laajenee kohti Satamaa ja Kakola on tämän uuden keskuksen sydän. Kaikkiaan Kakolanmäellä on asuntorakennusoikeutta noin 100 000 kerrosneliömetriä. Siitä noin puolet kohdistuu vanhoihin vankilatiloihin.

Pääosasta uudisrakentamista on vastannut tonttimaata Kakola Yhtiöiltä ostanut tamperelaislähtöinen Pohjola Group. Koko Kakolanmäkeen valmistuu noin 1 500 asuntoa, joissa asuu yhteensä noin 3 000 asukasta. Kakolanmäellä on asumisen lisäksi muun muassa ravintola, panimo, leipomo, hotelli ja hyvinvointikeskus. Kakola Spa valmistuu loppusyksystä 2022.