Espoon Suviniityn asumisoikeusasunnot ovat aikaa kestävää arkkitehtuuria

Espoon Suviniityn uusi asuinalue näyttää muodostuvan omaleimaiseksi uudeksi asuinalueeksi. Erityisen viehättävä kokonaisuus valmistui syksyllä 2018 Reviisorinkatu 6:een. Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:n TA-Asumisoikeus Oy:lle suunnittelemat talot vaikuttavat keskieurooppalaisilta kattolyhtyineen, monimuotoisine kattorakenteineen, ranskalaisine parvekkeineen ja punatiilijulkisivuineen.

Reviisorinkatu 6 on asumisoikeuskohde. Se koostuu kolmesta kerrostalosta, jonka asunnot soveltuvat etenkin kaupunkimaista asumista, palvelujen läheisyyttä ja toimivia kulkuyhteyksiä arvostavalle. Asunnoista suurin osa on näppäriä yksiöitä ja kaksioita, mutta löytyy myös suurempia kolmen ja neljän huoneen perheasuntoja. Asunnot ovat kooltaan 33 – 89 m². Asukkaiden käytössä on myös yhteistilat, joihin lukeutuu muun muassa kaksi talosaunaa vilvoitteluterasseineen sekä pesula. Viihtyisä ja suojaisa piha-alue on yhteinen naapuritontin kanssa. Autopaikat on toteutettu Suviniityn yhteiseen pysäköintitaloon.

TA-Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Esa Mustonen toteaa Reviisorinkatu 6:sta tekevän erityisen se, että siinä yhdistyy arkkitehtonisesti hieno kokonaisuus viihtyisään ja kohtuuhintaiseen asumisen.

Lähtökohtana suunnittelulle oli Espoon kaupungin tekemä hyvin yksityiskohtainen korttelisuunnitelma. Sillä tavoiteltiin perinteisillä julkisivumateriaaleilla ja kattomuodoilla toteutettua modernia, aikaa kestävää arkkitehtuuria. Kaupunkikuvallisia tavoitteita olivat selkeät muurimaiset julkisivupinnat, sisäänvedettyine parvekkeineen, pääjulkisivumateriaalina poltettu, puhtaaksimuurattu tiili. Kussakin rakennuksessa oli käytettävä kahta erilaista muuraustapaa: perusmuurausta ja tehostemuurausta. Jyrkkää harjakattoa tuli rikastuttaa ullakkohuoneistojen ikkunoilla, parvekkeilla ja piipuilla.

Julkisivutiileksi valittiin näyttävä, käsin lyöty Wienerberger Pastorale -tiili. Se on sävyiltään luonnollisesti vaihteleva tiili, josta tehty julkisivu tuo mieleen vanhat ruukkimiljööt.

Reviisorinkatu 6 palkittiin vuonna 2019 Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen HURRAA-tunnustuspalkinnolla. Se myönnetään vuosittain espoolaiselle ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle.

Espoon Suviniityn asumisoikeusasunnot ovat aikaa kestävää arkkitehtuuria

Espoon Suviniityn uusi asuinalue näyttää muodostuvan omaleimaiseksi uudeksi asuinalueeksi. Erityisen viehättävä kokonaisuus valmistui …

ARA-palkittuja koteja monenlaiseen tarpeeseen

Asumiseen liittyvät niin kustannukset, asumisen ympäristövaikutukset, terveys, kodin viihtyvyys kuin turvallisuus. Kiviainespohjainen ra…

Mallia Lappeenrannasta: Harkoista rivitaloja opiskelijoille

Skinnarilan kaupunginosa Lappeenrannassa sijaitsee LUT-yliopiston kampuksen naapurissa. Syksyllä 2021 LUT:iin hyväksyttiin 580 uutta tutki…