Työuraa Oitin kevytsoraharkkotehtaalla jo yli 20 vuotta

Oitin Leca®-harkkotehdas aloitti toimintansa vuonna 1972. Nykyisellään tehtaan noin kuuden hehtaarin tontilla on kaksi eri tehdasrakennusta, linjat 1 ja 2, kertoo työpaikastaan ja työporukastaan ylpeä tuotannon esimies Pasi Lepistö.

Kuka: Pasi Lepistö
Työ: Harkkotehtaan tuotannon esimies
Alalla: 22 vuotta

Oitin harkkotehtaalla on tuotteita kaikkiaan 40 eri kategorioissa. Monelle tuttuja ovat Leca-perusharkot, -palkit, -erikoisharkot, -eristeharkot ja Leca-hormiharkot. Lepistölle harkot ja niiden tekeminen ovat tulleet tutuiksi yli 20 vuoden työuran aikana. Pasi Lepistö on työskennellyt Oitin tehtaalla vuodesta 1998 valmistumistuttuaan Lahden teknillisestä koulusta. Nykyisessä tehtävässään tuotannon esimiehenä hän varmistaa, että tehtaalla kaikki toimii ja menee sovitusti suunnitelmien mukaan.

”Ihan tavallisissa työnjohdollisissa tehtävissä kuluu tietysti suurin osa päivästä. On tuotannon kirjauksia järjestelmiin, tuotannonsuunnittelua, työvuorojen tekoa ja resurssien varmistamista”, hän kertoo.

Oitissa harkkotehdas pyörii toistaiseksi normaalisti Koronasta huolimatta. Lepistön mukaan tilannetta seurataan kuitenkin tarkasti. Keväällä ja alkukesästä on harkkojen kovin menekki.

”Rakennusala ei ole pysähdyksissä ja harkkojen myynti on ollut samanlaista kuin vastaavina ajankohtina aiemmin. Linjoilla ajetaan yhtä tuotetta kerrallaan suunnitelmien mukaan. Joitain tuotteita tehdään kuukausittain, joitain harvemmin hieman vuodenajan mukaan. Kaikkea pitää olla koko ajan varastossa”, Lepisto kuvailee.

Mikä on työssäsi parasta?

Työhöni kuuluu monenlaista tekemistä, joten työpäivät ovat vaihtelevia. On tietenkin omat ruutinitehtävät päivittäin, mutta myös paljon muuta – kuten eri toimittajien tapaamisia. Yksitoikkoista ei ole. Tuotannossa tulee välillä nopeitakin juttuja, jotka pitää pystyä selvittämään. Joka päivä on kiva tulla töihin, eikä aamuisin harmita yhtään tehtaan portin näkeminen.

Mikä on työssäsi haastavinta?

Meillä on tehtaalla tiivis porukka. Sairastustumistapaukset ovat siksi haastavia, kun resurssit ovat rajalliset. Joskus joutuu säätämään, mutta mikään ei ole yleensä ylipääsemätöntä. Flunssakaudella tuuraamme ristiin. Teemme töitä yhdessä vuorossa, joten senkään puolesta tilanne ei yleensä ole kriittinen. Meillä ei tule katastrofia, jos yksi tuotantopäivä jää tekemättä.

Mistä olet työssäsi ylpeä?

Teemme Oitissa kevytsoraharkkoja, joista voin ylpeänä sanoa, että ne ovat meidän tekemiä. Tekeminen on laadukasta ja Lecalla on hyvä organisaatio ja osaavat ihmiset niin tuotannossa, kehityksessä kuin myynnissä ja markkinoinnissa. On kiva kuulua tällaiseen porukkaan.

Kerro jotain, mitä muut eivät sinusta välttämättä tiedä.

Asun Hollolassa ja työmatkat teen omalla autolla. Autossaolo on minulle niin töihin mennessä kuin sieltä lähtiessä valmistautumisen ja irtautumisen hetki. Aamulla ehdin miettiä reilun 30 kilometrin ajon aikana tulevan työpäivän keskeiset asiat. Kun ajan illalla kotiin, summaan päivän tapahtumat. Kotona eivät sitten enää työasiat pyöri mielessä ja ehdin viettää aikaa perheen kanssa sekä nauttia omista liikuntaharrastuksista. Sosiaalinen media ei aikaani kuluta, sillä en ole somessa – missään siellä.

Millaista Suomea haluat olla rakentamassa?

Haluan olla mukana rakentamassa kestävää ja laadukasta Suomea. Leca-harkot ovat materiaalina erinomaisia tältä osin, joten mahdollistan työssäni kestävää Suomea joka päivä.

 

Teksti: Tia Härkönen

Työuraa Oitin kevytsoraharkkotehtaalla jo yli 20 vuotta

Oitin Leca®-harkkotehdas aloitti toimintansa vuonna 1972. Nykyisellään tehtaan noin kuuden hehtaarin tontilla on kaksi eri tehdas…

Tuotekehitysinsinööri ideoi vapaa-ajallakin – vaikka pihatakan

Lakka Kivitalot ovat osa Lakan Betoni Oy:tä, jonka Ahti Lakka perusti vuonna 1965. Uusia tuotteita yritys tuo markkinoille vuositta…

Kivitalomyyjä, joka taitaa myös rakentamisen

Talomyyjän kanssa omaa unelmien kotiaan hahmottaessa ei välttämättä aavista, että saman henkilön tapaa uudelleen työmaalla t…

Urapolku kesätöistä Lammin harkkotehtaan tuotannon työnjohtajaksi

Kun Tomi Pöystilä aloitti kesätöissä Lammin Betonilla vuonna 2001, hän tuskin arvasi olevansa samassa talossa vielä parikymme…