Myyntipäällikkö vie tietoa rakentamisen ratkaisuista rakennuttajille ja suunnittelijoille

Saint-Gobain Finlandin myyntipäällikkö Mikael Nyholmin työnä on laadukkaiden palvelujen tarjoaminen asiakkaille. Pelkän kustannustehokkuusajattelun sijaan on tuotettava luotettavaa tietoa, jonka pohjalta voidaan tehdä kestäviä valintoja, jotka vastaavat tulevia määräyksiä.

Kuka: Mikael Nyholm
Työ: Myyntipäällikkö Saint-Gobain Finlandilla
Alalla: Rakennusalalla kesän 1995 työmailta lähtien eli 27. vuosi menossa

Mikael Nyholm vastaa työssään Saint-Gobain Finlandilla Gyprocin, ISOVERin ja Weberin suunnittelumyynnistä ja suunnittelijapalveluista. Miehen toimipaikka on Helsingin Pitäjänmäellä, mutta toiminta-alueena koko Suomi.

– Merkittävä osa työstäni on huolehtia laadukkaiden palveluiden tarjoamisesta suunnittelijoille, rakennuttajille ja muille rakennusalan ammattilaisille. Tuote- ja ratkaisuvalikoimamme on todella laaja ja näihin liittyy paljon tietoa muun muassa teknisistä ominaisuuksista ja miten niillä vastataan käyttökohteiden vaatimuksiin. Tietoa tulee pitää ajan tasalla ja sen tulee olla helposti löydettävissä asiakkaille. Suunnittelijapalvelumme koostuukin asiantuntijatiimistä, joka osaa auttaa valitsemaan ja soveltamaan juuri oikeita ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin ja kohteisiin. Tätä työtä teemme sekä paikan päällä asiakkaiden luona toimistoissa ja työmailla, että Saint-Gobain Akatemian lähi- ja etäkoulutustilaisuuksissa.

Lisäksi Nyholm osallistuu työssään uusien tuotteiden ja ratkaisujen kehittämiseen ja markkinointiin. Strateginen osa työstä on kehittää Saint-Gobainin toimintaa vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Ilmastonmuutos vaatii tekoja kaikilta

Ilmastonmuutos aiheuttaa isoja haasteita, joiden ratkaiseminen vaatii toimenpiteitä kaikilta. Saint-Gobain Finlandin tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Se on kova tavoite. Isona rakennusalan toimijana yrityksellä on toki iso vastuu ja tavoitteiden tuleekin olla korkealla.

Omassa työssään Nyholm levittää tietoa vastuullisen rakentamisen ratkaisuista heille, jotka päättävät rakennuttaa ja suunnitella kohteita.

– Perinteisesti tähän on liittynyt kustannustehokkaiden rakenteiden hakemista teknisten ominaisuuksien perusteella kohteiden toiminnallisten vaatimusten täyttämiseksi, mutta nyt tarvitaan tietoa myös ratkaisujen hiilijalanjäljistä valintojen tueksi ja tulevia määräyksiä vastaamaan. Tätä tietoa pitää siis luotettavasti tuottaa hyvien päätösten pohjaksi, hän kuvailee.

– Omalta osaltani olen pyrkinyt tekemään esimerkiksi energiaa säästäviä valintoja tai panostuksia arjessani. Avaimet ratkaisuun ovat mielestäni energiankulutuksen vähentäminen ja luonnonvarojen järkevä käyttö, johon kuuluu myös materiaalien kierrättäminen.

Mikä on parasta työssäsi?

Asiakkaat ovat aina sytyttäneet minut ja heidän takiaan teen tätä työtä. Inspiroidun jatkuvasta muutoksesta ja sen aiheuttamista haasteista kehittää rakentamisen ratkaisuja, palveluita ja toimintatapojamme. Meiltä kaikilta rakennusalalla toimivilta jää jälki rakennettuun ympäristöön tuleville sukupolville. Kannattaa siis tehdä kunnolla ja kestävää.

Millaista Suomea haluaisit olla rakentamassa?

Liian paljon on tähänkin maahan tehty sutta ja sekundaa, jonka takia sekä rakennukset että niiden käyttäjät ovat sairastuneet ja taloja jouduttu purkamaan tai korjaamaan ennen aikojaan. Muualla maailmassa on sitten aivan eri mittakaavassa tehty sitä samaa, tuhlattu luonnonvaroja, energiaa ja jopa ihmishenkiä. Hyvällä yhteistyöllä ja tiedon jakamisella voimme yhdessä ainakin Suomen osalta päästä näistäkin ongelmista eroon ja rakentaa kaikin puolin kestävästi ja vastuullisesti terveellisiä, toimivia ja energiatehokkaita rakennuksia pitkälle tulevaisuuteen.

Kerro itsestäsi jotain, mitä muut eivät välttämättä tiedä sinusta

Kestävyysurheilu on pienestä pitäen kuulunut elämääni, ensin hiihdon ja suunnistuksen myötä. Viime vuosina olen innostunut erityisesti pitkän matkan hiihdosta, josta olen saanut lisähaasteita kuntoni kehittämiseen ja vastapainoa työlle. Palloilulajeista jalkapallo, tennis ja salibandy ovat myös lähellä sydäntäni ja niitä harrastan säännöllisesti mahdollisuuksien mukaan. Ainahan sitä on myös joku rakennusprojekti menossa. Harvemmin mitään turhaa, vaan perheeni muuttuviin tarpeisin liittyen.

 

Alkuperäinen Mikaelin haastattelu löytyy Saint-Gobainin www-sivuilta.

Dynaamiset työpäivät ovat arkea Kahi-päällikölle

Kahi-ratkaisujen kehitys- ja tuotepäällikkö Hassan Raad on saanut perehtyä monipuolisesti kalkkihiekkaharkkoihin ja -tiiliin koh…

Kahi-tehtaalla pakkaaja on silmät tarkkana työvuorollaan

Kalkkihiekkatiiliä ja -harkkoja valmistetaan Pohjoismaissa ainoastaan Saint-Gobain Finlandin Weberin Kiikalan Kahi-tiilitehtaalla. …

Trukkikuskilla satojatuhansia kiloja haarukassa päivittäin

Saint-Gobain Finlandin tehtaalla Kiikalassa sukunimi Kaivonen on tuttu. Kahi-tiilitehtaalla vuodesta 1997 työskennellyt Hannu Kaivo…

Myyntipäällikkö vie tietoa rakentamisen ratkaisuista rakennuttajille ja suunnittelijoille

Saint-Gobain Finlandin myyntipäällikkö Mikael Nyholmin työnä on laadukkaiden palvelujen tarjoaminen asiakkaille. Pelkän kustan…