Maisemabetonituotteet innostavat aluemyyntipäällikköä myös privaatissa

Suunnittelun ja rakentamisen tavoitteina tulee olla toimiva, turvallinen, korkeatasoinen, elämyksellinen ja yksilöllinen ympäristö. Lakan Betoni Oy:n aluemyyntipäällikkö Suvituuli Silomaa on vakuuttunut asiasta niin työnsä puolesta, mutta myös innokkaana kotipihan rakentajana. Maisemabetonituotteet tarjoavat ratkaisuja, joilla saadaan aikaan laadukas, kestävä, ekologinen ja elinkaareltaan taloudellinen ympäristö, hän tietää.

Kuka: Suvituuli Silomaa
Työ: aluemyyntipäällikkö, urakoitsijamyynti
Alalla: Lakan Betonilla puolisen vuotta, myyntityössä rakentamisen parissa yli 10 vuotta

Lakan Betoni Oy on kotimainen vuonna 1965 perustettu perheyritys. Työntekijöitä on Suomessa yli 100 ja tehtaita viidellä eri paikkakunnalla. Yksi niistä on Lopen tehdas, jossa maisemabetonituotteiden urakoitsijamyyntiä tekevä aluemyyntipäällikkö Suvituuli Silomaa viettää päivän viikossa. Se vierähtää nopeasti myyntiorganisaation palaverien merkeissä, sekä tavaten asiakaspalvelun henkilöstöä ja ajojärjestelijöitä. Loput viikosta hän tapaa asiakkaitaan ympäri Etelä-Suomea.

”Istun siis paljon autossa”, nauraa vuoden 2020 alusta Lakalla työtään tehnyt Silomaa iloisesti.

Rakentamisen parissa Silomaa on työskennellyt jo yli 10 vuotta vastaavissa työtehtävissä. Ensin Svedbergillä kylpyhuonetuotteiden parissa ja sitä ennen lattiapäällystetuotteiden parissa. Nyt Lakan Betonilla työpäivät kuluvat erityisesti maisemabetonituotteiden ja niihin liittyvien ratkaisujen äärellä. Työnkuvaan kuuluu muun muassa tarjouslaskenta sekä löytää ratkaisuja asiakkaille erilaisiin kohteisiin. Silomaan kohdeasiakkaat ovat isoja valtakunnallisia rakennusliikkeitä, mutta myös pienempiä parin miehen tai naisen viherrakennusurakoitsijoita- ja suunnittelijoita sekä arkkitehtejä.

”Lisäksi olen mukana betonituoteryhmässämme ideoimassa ja kehittämässä uusia tuotteita. Tuotekehityksen näkökulmasta on todella oleellista suunnitella hyvin se, mitä uutta tuodaan seuraavalle kaudelle – mille on tarvetta ja kysyntää ”, hän sanoo.

Sen myötä hän tapaa arkkitehtejä ja suunnitelijoita: ”Esittelen muun muassa uusia ratkaisujamme, tuotteitamme ja mallistoja. Yksi mielenkiintoinen uutuutemme on hulevesikivi. Nykymuotoinen tiivis rakentaminen vaatii hulevesien osalta kunnollista suunnittelua ja moni kunta vaatii jo lupavaiheessa mustaa valkoisella. Kiinnostuneita asiakkaita on ollut todella paljon. Tällaiselle tuotteelle on aito tarve.”

Mikä on työssäsi parasta?

Työni on monimuotoista ja päivät parhaimmillaan hyvinkin erityyppisiä. Työni on liikkuvaa, mikä sopii minulle. Lisäksi saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Koronan myötä tapaamisia on tosin hoidettu pääasiassa puhelimella ja sähköpostilla, se on ollut erilaista.

Mikä on työssäsi haastavinta?

Haastetta työhöni tuovat vuodenajat. Maisemabetonituotteissa myyntiaika on rajoittunut pääasiassa huhtikuu-lokakuulle. Näiden kuukausien aikana tehdään lähes koko vuoden myynti, joten kiirettä pitää päästä tavoitteisiin. Uudet tuotteet ja ratkaisut vaativat myös hyvää perehtymistä. Tämä vie oman aikansa.

Mistä olet työssäsi ylpeä?

Siitä, kun saavuttaa asiakkaan luottamuksen ja huomaa, että on pystynyt palvelemaan asiakasta siten, että heillä pystytään tekemään työ hyvin. Hyvä palaute antaa fiiliksen onnistumisesta ja tuo ylpeyttä omasta tavasta tehdä työtä. Olen myös ylpeä Lakan Betonista yrityksenä ja työkavereista, sillä tärkeä elementti työssäni ovat taustajoukot. Heistä mainittakoon esimerkiksi asiakaspalvelun tytöt ja ajojärjestelijät, jotka auttavat asiakkaille tuotteet perille sovitusti.

Kerro jotain, mitä muut eivät välttämättä tiedä sinusta.

Tykkään laittaa pihaa ja puutarhaa. Perheellämme on juuri oma pihaprojekti alkamassa, ja olenkin jo valinnut pihakiviä ja istutuksia. Pihalla touhuaminen on mukavaa vastapainoa työlle ja itselleni oikeastaan henkireikä. Kaikki rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvät elementit ovat minun juttuni.

Millaista Suomea haluat olla rakentamassa?

Betonirakentaminen on mielenkiintoista. Sitä tarvitaan kaikessa rakentamisessa, ja se on rakennusmateriaalina tärkeä. Olen kolmen pojan äiti ja mietin, millaisessa Suomessa jälkipolvi elää. Tuotteiden elinkaaressa laadukkuus on tärkeä tekijä ja se, että ratkaisut ja valinnat tehdään pitkällä tähtäimellä. Oma perheenikin asuu kivitalossa.

Myyntineuvottelija löytää oikeat tuotteet kohteeseen kuin kohteeseen

Piha on leikkejä, pelejä, juhlia ja oleskelua varten. Laadukkaat kivetykset ja laatat lisäävät viihtyisyyttä ja pihan monikäy…

Työpäällikkö mahdollistaa asentajille parhaan työsuorituksen

Maisemarakentamisen sesonki käy kuumimmillaan huhtikuusta lokakuuhun. Asennusurakoinneista vastaava Betonilaatta Oy:n työpäällik…

Maisemabetonituotteet innostavat aluemyyntipäällikköä myös privaatissa

Suunnittelun ja rakentamisen tavoitteina tulee olla toimiva, turvallinen, korkeatasoinen, elämyksellinen ja yksilöllinen ympärist…

Priimaa pukkaa: koneenkäyttäjä seuraa, vahtii ja varmistaa pihakivien laadun

Rudus on valmistanut betonikiviä ja laattoja jo yli 40 vuotta. Pitkän linjan osaamista edustaa myös Ruduksen Tuusulan kivitehtaal…