Kivi tarjoaa työtä Suomessa

Suomalainen kivirakentaminen työllistää tuhansia ihmisiä ympäri Suomen niin suoraan tuoteteollisuuden kautta kuin välillisesti. Alan yrityksillä on suuri merkitys alueellisen kasvun tekijöinä, työnantajina ja työllisyyden ylläpitäjinä.

Valtaosa kotimaista raaka-ainetta hyödyntävistä toimijoista on keskisuuria perheyrityksiä, jotka luovat paikkakunnalleen elinvoimaa ja hyvinvointia. Yritysten sijaintia määrittää raaka-aineen saatavuus – tiiliteollisuus on perinteisesti keskittynyt rannikoiden savialueille ja betoniteollisuus hiekkaharjujen tuntumaan.

Yritykset kouluttavat työntekijöitään ja moni alalle nuorena tullut pääseekin kehittymään työssä ja työskentelemään uransa varrella monissa eri rooleissa ja tehtävissä. Vaikka työ tehdään nykyisin moderneissa tehdasolosuhteissa, kivirakentamisessa näkyy tänäkin päivänä käsityön jälki ja alan töihin oppimisessa mestari-kisälli -malli on yhä voimissaan.

Suomalaiset kivirakentamisen yritykset toimivat vastuullisesti, huolehtien työntekijöistään sekä ympäristöstään. Kivirakentaminen työllistää monenlaisia ihmisiä eri taustoista. Työsuhteet ovat usein pitkiä, ja pienellä paikkakunnalla saman yrityksen palkkalistoilla voi olla parhaimmillaan koko perhe. Yritykset työllistävät myös erityisryhmiä kuten maahanmuuttajia.

Tutustu suomalaisen kivirakentamisen yrityksiin, niiden monipuoliseen vastuullisuustyöhön ja ammattitaitoisiin työntekijöihin!