Viihtyisä kaupunkiympäristö

Kotimaisesta kivestä on rakennettu viihtyisiä kaupunkeja jo vuosisatojen ajan. Kestävyytensä ansiosta monet vanhoista kivirakenteista ovat säilyneet pitkään: mukulakiviset kadut, kivikirkot, suihkulähteet ja monumentit kantavat mukanaan maamme historiaa, joka kohtaa vaivatta nykyajan osana jatkuvasti kehittyvää kaupunkiympäristöä.

Kestävyyden ohella kivelle on ominaista kauneus, joka ilmenee eri aikakausien rakennuksissa erilaisina tyyleinä ja tekemisen tapoina. Olipa kyse sitten 1900-luvun alun jugend-taloista näyttävine julkisivuineen, 1920-1930 -lukujen funktionalismia edustavista rakennuksista tai 1960-1970 -lukujen elementtitaloista, kaikille löytyy ihailijansa. Myös nykyaikainen kivirakentaminen tarjoaa asumisen vaihtoehtoja joka makuun: moderneissa kerrostaloissa, pientaloissa ja rivitaloissa tulevat huomioiduiksi niin erilaisten asujien tarpeet ja mieltymykset kuin ympäristön vaatimuksetkin.

Tulevaisuuden kaupunkeja rakennettaessa on vastattava tulevaisuuden haasteisiin. Kivirakentaminen tukee kestävää kaupungistumista kierrätyksellä, kaupunkiestetiikalla, hyvällä sisäilmalla sekä kohtuuhintaisella asumisella. Rakennusten ohella kivi näkyy kaupunkikuvassa muun muassa katuina, siltoina, toreina ja aukioina, ja se vaikuttaa elämisen mukavuuteen vahvasti sielläkin missä se ei näy.

Maan alla risteilevät putket ja viemäriverkostot muodostavat toimivan ja siistin kaupunkiympäristön perustan, jota ilman elämä kaupungeissa näyttäisi hyvin toisenlaiselta kuin se, johon olemme tottuneet.

Kivi on elävän kaupunkikulttuurin materiaali, josta rakentuvat erilaiset tilat harrastamiselle ja ihmisten kohtaamiselle aina skeittipuistoista kauppakeskuksiin. Vehreää ja kaunista kaupunkiympäristöä luovat puistot ja viherkatot perustuvat nekin kivirakentamisen ratkaisuihin.

Kivirakentaminen kehittyy jatkuvasti ja tuottaa uusia innovaatioita aikansa tarpeisiin. Graafinen betoni, kennoharkot, tuulettuvat julkisivut ja vettä läpäisevät kiveykset ovat esimerkkejä ratkaisuista, joilla tänään rakennetaan viihtyisiä ja toimivia kaupunkeja, tulevaisuuteen katsoen.

 

Kohtuuhintainen asuminen

Suomi on keskellä isoa muutosta. Väestö keskittyy ja yhteiskunta kaupungistuu. Kivirakentaminen on tämän murroksen ytimessä. Kaupunkia…

Viihtyisä kaupunkiympäristö

Kotimaisesta kivestä on rakennettu viihtyisiä kaupunkeja jo vuosisatojen ajan. Kestävyytensä ansiosta monet vanhoista kivirakenteista ov…

Toimiva infra on yhteiskunnan perusta

Kivestä rakennetaan paljon muutakin kuin asuinrakennuksia. Maan päällä kulkevat tiet, kadut ja sillat sekä piilossa maan alla risteilev…