HASO Rantapuisto, Helsinki

Helsingin Pukinmäkeen Isonpellontie 6:een vuonna 2019 valmistunut kolmen viisikerroksisen asuinrakennuksen ja matalan piharakennuksen muodostama Haso Rantapuisto ja Heka Pukinmäki Isonpellontie 6:n muodostavat yhdessä harmonisen korttelikokonaisuuden.

Asuinkortteli sijaitsee Helsingin Pukinmäen rantapuistossa, Vantaanjoen arvostetussa kulttuurimaisemassa, jossa alueen maaperä on vanhaa jokisuistoa. Selkeästi rajattu korttelipiha on liitetty maaluiskalla luonnonmukaiseen piha-alueeseen ja puistoon. Kohteen suunnittelu ja toteutus perustuu rakennuttajana toimineen Helsingin kaupungin asuntotuotannon ja kaupunkisuunnitteluviraston 2015 järjestämään suunnittelukilpailuun, jonka voitti Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy kilpailuehdotuksellaan Nikamat.

Betonirakenteisen rakennuskokonaisuuden erityisansiot nousevat esiin varsinkin näyttävissä ja taidokkaasti suunnitelluissa julkisivuissa. Korttelin rakennusten julkisivut on toteutettu sandwich-rakenteisina. Varmatoimisilla ja edullisilla sandwich-elementeillä on saatu aikaan laadukasta julkisivuarkkitehtuuria, joissa suuret väribetoniset pinnat muodostavat ilmeikästä ja kiinnostavaa julkisivupintaa.

HASO Rantapuisto ja Heka Pukinmäki Isonpellontie 6:
Huoneistojen lukumäärä 153 kpl
Huoneistoala: 9 439 m2
Kerrosala: 12 100 kem2
Bruttoala: 14 365 brm2
Rakennesuunnittelu: Sweco Rakennetekniikka Oy/ Tommi Hokkanen, vastaava rakennesuunnittelija;Petri Rantanen, rakennesuunnittelija
LVI-suunnittelu: Amplan Oy
Sähkösuunnittelu: Elbox Oy
Pääurakoitsija: Varte Oy
Elementtisuunnittelu: JL-Rakenne Oy / Jorma Lyhty
Betonielementtien toimittaja: Suutarinen Yhtiöt Oy

Kohde sai kunniamaininnan Vuoden 2019 Betonirakenne -kilpailussa.