Betset Akatemia

Betset ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ovat käynnistäneet keväällä 2020 uudenlaisen betonialan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen. Betset Akatemia mahdollistaa ammattiin pätevöitymisen työn ohessa.

Betset Akatemiassa Betsetin tuotannon työntekijöiden on mahdollista suorittaa rakennustuotealan ammattitutkinto. Erityisesti betonielementtiteollisuuden tarpeisiin räätälöity tutkinto suoritetaan työn ohessa ja siinä erikoistutaan betonielementtien valmistukseen. Koulutusohjelma koostuu käytännön työharjoittelusta sekä teoriaopinnoista. Yhteistyökumppanina Betset Akatemiassa on Gradia, joka vastaa lähiopetuksesta, tuottaa yhdessä Betsetin kanssa opetusmateriaalin sekä hyväksyy tutkinnot.

– Betset on osaajien talo. Henkilöstön osaamisen vahvistaminen ja jatkuvan oppimisen mahdollistaminen on meille tärkeää myös strategisesti. Osaava, sitoutunut ja uudistumiskykyinen henkilöstö vahvistaa kilpailukykyämme muuttuvassa toimintaympäristössä, kertoo Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Pilottivaiheessa Betset Akatemiaan voivat hakeutua pääasiassa Kyyjärven ja Vierumäen tehtaiden työntekijät. Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi akatemia mahdollistaa jatkossa myös muun muassa uusien työntekijöiden rekrytointikoulutukset sekä lisä- ja täydennyskoulutukset.

– Uskon, että opiskelumahdollisuus kiinnostaa meidän henkilöstöä. Se on tilaisuus hankkia paitsi ammatillinen pätevyys, myös löytää uutta näkökulmaa omaan työhön ja toisaalta kehittää arjen tekemistä, sanoo Kyyjärven tehtaan tehdaspäällikkö Jari Pohjosaho.

Betset Akatemia

Betset ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ovat käynnistäneet keväällä 2020 uudenlaisen betonialan ammattitutkintoon valmistava…